Υβριστικό tweet του Μεντβέντεφ για την επίσκεψη Μακρόν, Ντράγκι, Σολτς στην Ουκρανία

Υβριστικό tweet του Μεντβέντεφ για την επίσκεψη Μακρόν, Ντράγκι, Σολτς στην Ουκρανία

«Έγιναν σκνίπα στη βότκα και πήγαν σπίτι τους με το τρένο, όπως πριν από 100 χρόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας.

Υβριστικό, και ταυτόχρονα απειλητικό, μήνυμα του αντιπρόεδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας, και πρώην προέδρου της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ για την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν, του Όλαφ Σολτς και του Μάριο Ντράγκι στο Κίεβο.

«Οι Ευρωπαίοι λάτρεις των βατράχων, του λουκάνικου συκωτιού και των σπαγγέτι λατρεύουν να επισκέπτονται το Κίεβο. Με μηδενικό αποτέλεσμα. Υποσχέθηκαν ένταξη στην ΕΕ και παλιά οβιδοβόλα στην Ουκρανία, έγιναν σκνίπα στην gorilka (βότκα στα ουκρανικά) και πήγαν σπίτι τους με το τρένο, όπως πριν από 100 χρόνια. Όλα καλά. Ωστόσο, (αυτό) δεν θα φέρει την Ουκρανία πιο κοντά στην ειρήνη. Το ρολόι μετράει (αντίστροφα)» αναφέρει χαρακτηριστικά στο Twitter.

Σοκαρισμένοι απ' όσα είδαν στο Ιρπίν Μακρόν, Ντράγκι και Σολτς (pic)

Θορυβημένοι από όσα είδαν στο Ιρπίν εμφανίστηκαν νωρίτερα οι Εμανουέλ Μακρον, Όλαφ Σολτς και Μάριο Ντράγκι. Το προάστιο του Κιέβου έγινε σύμβολο των καταστροφών και των ωμοτήτων που διαπράχθηκαν στη διάρκεια της κατοχής της περιοχής, το Μάρτιο, από το ρωσικό στρατό.


Τους ευρωπαίους ηγέτες, στους οποίους προστέθηκε ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις, συνόδευαν ένοπλοι ουκρανοί στρατιωτικοί και ένα σημαντικό απόσπασμα ασφαλείας, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων.

Όπως και άλλοι ξένοι ηγέτες που είχαν μεταβεί στο Κίεβο πριν απ' αυτούς, οι Μακρόν, Σολτς, Ντράγκι και Γιοχάνις περπάτησαν στους δρόμους του Ιρπίν, όπου τα σημάδια των βομβαρδισμών είναι πανταχού παρόντα.

Οι ηγέτες έκαναν στους συνοδούς τους ερωτήσεις σχετικά με την επιστροφή των κατοίκων στην πόλη τους και τα προβλεπόμενα έργα ανοικοδόμησης, ενώ στη συνέχεια είδαν ένα βίντεο διάρκειας μερικών λεπτών που δείχνει το Ιρπίν πριν από τρεις μήνες, όταν μαίνονταν εκεί οι μάχες.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ