Βυθίστηκε το Moskva - Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο

Βυθίστηκε το Moskva - Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο

Πλήγμα για το κύρος της Ρωσίας αποτελεί η βύθιση του καταδρομικού Moskva, ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, και στη Χερσώνα (νότια), μεταδίδουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. Σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Την ίδια ώρα οι ρωσικές προετοιμασίες συνεχίζονται στα ανατολικά για την επόμενη φάση των πολεμικών επιχειρήσεων, με εκπαίδευση πρόσθετων μονάδων και συγκέντρωση αεροπορικών δυνάμεων, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Οι επιθέσεις στο Χάρκοβο έχουν ενταθεί δηλώνουν οι Ουκρανοί, που χτύπησαν γέφυρα έξω από την πόλη ενώ ετοιμάζονταν να περάσουν ρωσικά άρματα.

“Πλήγμα κύρους” η βύθιση του Moskva

Η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα το πολεμικό πλοίο Moskva εν τέλει βυθίστηκε, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με αντικρουόμενους τους ισχυρισμούς των δύο πλευρών για την αιτία: Η Ουκρανία λέει ότι χτύπησε το σκάφος με πυραύλους, αλλά η Ρωσία λέει ότι ξέσπασε φωτιά στο πλοίο.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς το πλοίο χτυπήθηκε από δύο πυραύλους, προκλήθηκε πυρκαγιά και άρχισε να βυθίζεται γεγονός που διέψευδαν αρχικά οι Ρώσοι, λέγοντας ότι η σημειώθηκε φωτιά -με αδιευκρίνιστη αιτία- η οποία τέθηκε υπό έλεγχο και ότι ρυμουλκείται σε λιμάνι, για να ανακοινωθεί τελικά ότι τελικά βυθίστηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των σοβαρών ζημιών που υπέστη.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στην απεσταλμένη της ΕΡΤ, Μαρία Σταθοπούλου ο περιφερειακός στρατιωτικός διοικητής της Λβιβ Μαξίμ Κοζίτσκι επιβεβαίωσε το ουκρανικό χτύπημα και προειδοποίησε ότι την ίδια τύχη θα έχουν και άλλα ρωσικά πλοία.

Πηγή: ΕΡΤnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ