"Πέφτει τσεκούρι" στην Deutsche Bank: Πιθανό το ενδεχόμενο άλλων 10.000 απολύσεων

"Πέφτει τσεκούρι" στην Deutsche Bank: Πιθανό το ενδεχόμενο άλλων 10.000 απολύσεων

Οι περικοπές θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του εργατικού δυναμικού της τράπεζας με έδρα τη Φρανκφούρτη

Η Deutsche Bank φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τον αριθμό απολύσεων σε περίπου 10.000 ως μέρος μιας ριζικής αναθεώρησης που επιχειρείται από τον διευθύνοντα σύμβουλο Κρίστιαν Σέβινγκ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο σε δημοσίευμά του επικαλείται άτομο με γνώση των συζητήσεων που γίνονται στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της Deutsche Bank, ο Σέβινγκ, ο οποίος ανέλαβε τη θέση μόλις τον περασμένο μήνα, επιταχύνει την ώθηση ώστε να επικεντρωθεί εκ νέου η τράπεζα στην ευρωπαϊκή εγχώρια αγορά και να αντιστρέψει μια προσπάθεια δύο δεκαετιών να ανταγωνιστεί τις μεγάλες εταιρείες της Wall Street που κυριαρχούν στις συναλλαγές τίτλων.

Ο μεγαλύτερος δανειστής της Γερμανίας, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει μια σειρά μέτρων αναδιάρθρωσης για να συμπέσει με την ετήσια συνέλευση των μετόχων την Πέμπτη, θα μειώσει απότομα την παρουσία του στην αγορά μετοχών των ΗΠΑ, σύμφωνα με άλλη πηγή την οποία επικαλείται το Bloomberg.

Οι περικοπές, που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την Wall Street Journal, θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του εργατικού δυναμικού της τράπεζας με έδρα τη Φρανκφούρτη.

Σημείωνεται ότι επί του προκατόχου του Σέβινγκ, Τζον Κράιαν, η τράπεζα είχε προηγουμένως στόχο περικοπές 9.000 θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ