Μετοχές - Δείκτες - Ισοτιμίες και πολύ....Παρασκήνιο (2o "τεύχος")

Μετοχές - Δείκτες - Ισοτιμίες και πολύ....Παρασκήνιο (2o "τεύχος")

Κάποτε έγινε ένα έργο που είχε αντικείμενο τηλεφωνικές υπηρεσίες προς πολίτες από δημόσιο φορέα.

@@@@@ Κάποτε έγινε ένα έργο που είχε αντικείμενο τηλεφωνικές υπηρεσίες προς πολίτες από δημόσιο φορέα. Σε αυτό το έργο, αν κοιτάξει κάποιος τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του δημοσίου και των επιχειρήσεων που το κατασκεύασαν θα διαπιστώσει ότι η μέρα δεν έχει 24 αλλά 27 ώρες. Ετσι πολύ σύντομα τα στελέχη αυτών των επιχειρήσεων μαθαίνω ότι θα κληθούν από τον εισαγγελέα να αποδείξουν ότι τελικά οι ώρες είναι 27 και όχι 24. Αυτά για τώρα θα επανέλθω...

@@@@@Για τις 13 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη συνάντηση στην Ουάσινγκτον μεταξύ αντιπροσωπειών των ΗΠΑ και της Ελλάδας. Αντικείμενό της; Ο ενεργειακός «στρατηγικός σχεδιασμός» στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. Από αμερικανικής, ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικλ Πομπέο. Αν το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα δεν ορισθεί για το διάστημα μεταξύ 10 και 15 Δεκεμβρίου, τότε δεν αποκλείεται να πάει και ο ίδιος στις ΗΠΑ.

@@@@@Συνδυάζοντας και το επενδυτικό συνέδριο στο Metropolitan Club, που είναι προγραμματισμένο για τις 12 Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 19 και 20 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένες και τριμερείς με Ισραήλ και Κύπρο. Τέλη Νοέμβρη αναμένεται στην Ανατολική Μεσόγειο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman. Είναι προγραμματισμένες κοινές ασκήσεις και με ελληνικά πολεμικά πλοία.

@@@@@Τα όσα συμβαίνουν με την υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Οι πληροφορίες όμως λένε ότι η υπόθεση δεν εξαντλείται με τη δίωξη Κιτσάκου. Και αυτό διότι διερευνάται αρμοδίως αν και κατά πόσο και οι τράπεζες κινήθηκαν κατά τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους στην συγκεκριμένη υπόθεση.

@@@@@Μπορεί να έπεσε ξύλο σε μικρή τράπεζα πριν λίγες μέρες, αλλά τα μεγάλα μαχαίρια δεν θα αργήσουν να βγουν σε μεγάλη τράπεζα. Αιτία είναι ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος χρεώνει διαρροές σε μέλος του ΔΣ προς τα ΜΜΕ. Βέβαια το βαθύ λαρύγγι είναι άλλο και το ερώτημα είναι αν ο Διευθύνων Σύμβουλος θα προλάβει να λάβει τα μέτρα του ή θα τον προλάβουν οι εξελίξεις.

@@@@@ Μαθαίνω ότι η οικογένεια Θεοδωρίδη προσπαθεί να πουλήσει ακίνητα που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της Pasal πριν εκδοθεί η δικαστική απόφαση. Ωστόσο οι τιμές που ζητάει για τα προς πώληση ακίνητα κινούνται εκτός λογικής.

@@@@@ Μαθαίνω επίσης ότι αλυσίδα ξενοδοχείων City Hotels πολύ σύντομα πρόκειται να αλλάξει χέρια αν δεν έχουμε απρόοπτα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες συγκαταλέγουν μεταξύ των ενδιαφερομένων τo γνωστό group IKOS.

@@@@@Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη την περασμένη Πέμπτη μεταξύ του νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα και του πρώην διοικητή Λουκά Παπαδήμου. Το μενού μεταξύ άλλων συμπεριλάμβανε για ορεκτικό τα κόκκινα δάνεια και για επιδόρπιο τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση έλαβε χώρα την ημέρα που η ΤτΕ έδινε στη δημοσιότητα το σχέδιο για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος των NPLs. Όμως οι υποχρεώσεις του διοικητή δεν του επέτρεψαν να βρίσκεται στην Ελλάδα. Ασφαλώς το τι προβλέπει το σχέδιο, το είχαμε αποκαλύψει την προηγούμενη εβδομάδα

@@@@@Εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστό στους παροικούντες τη δημοσιογραφική και επιχειρηματική Ιερουσαλήμ ότι οι σχέσεις μεταξύ της οικογένειας Ολαγιάν και του Σπύρου Θεοδωρόπουλου βρίσκονται στο ναδίρ. Και ότι οι Ολαγιάν έχουν αποφασίσει την πώληση της Chipita, ανεξαρτήτως του τι διέρρεε στην Αθήνα ο κ. Θεοδωρόπουλος. Να σας ενημερώσουμε τώρα ότι έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση είναι πολύ πιθανό η πλευρά Θεοδωρόπουλου να πληροφορηθεί ως... τρίτος την πώληση της εταιρείας. Oι Ολαγιάν το έχουν πάρει απόφαση.

@@@@@Μπορεί η Alpha Bank, ως βασική πιστρώτρια τράπεζα, να προωθεί τη διαδικασία πώλησης των ναυπηγείων Ελευσίνας, όμως ο νυν βασικός μέτοχός τους που δεν είναι άλλος από οικογένεια Ταβουλάρη εξακολουθεί να έχει τις αντιρρήσεις του. Οι οποίες όμως δεν πτοούν την τράπεζα, καθώς έχει ήδη προσεγγίσει τους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους για τη μονάδα, εντός κι εκτός Ελλάδας.Μεταξύ άλλων και την ΟΝΕΧ, που πλέον ελέγχει το ναυπηγείο Σύρου. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν μερικές ημέρες το Πρωτοδικείο Σύρου έκανε αποδεκτή την αίτηση εξυγίανσης της εταιρείας "Νεώριο Σύρου" που είχε συζητηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα το ναυπηγείο να περνάει πλέον στον απόλυτο έλεγχο της ONEX.

Παρέχεται από το Investing.com

Παρέχεται από το Investing.com

Παρέχεται από το Investing.com

Παρέχεται από το Investing.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ