Μακρόν εναντίον ΗΠΑ

Διαμάχη Ευρώπης με ΗΠΑ για τις πράσινες επιδοτήσεις

Μακρόν εναντίον ΗΠΑ

Μια διαμάχη μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ σχετικά με τον αντίκτυπο των πράσινων επιδοτήσεων στην ευρωπαϊκή βιομηχανία επαναφέρει την εμπορική διπλωματία στο επίκεντρο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν παρέθεσε χθες το βράδυ δείπνο με κορυφαίους Ευρωπαίους επιχειρηματικούς ηγέτες, όπου επρόκειτο να τους παρορτρύνει να επιλέξουν την Ευρώπη έναντι των ΗΠΑ για επενδύσεις, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει το δέλεαρ του αμερικανικού νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού και των επιδοτήσεων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Είναι ένα θέμα που οι υπουργοί Εμπορίου της ΕΕ θα συνεχίσουν να συζητούν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, αφού ορισμένα κράτη μέλη εξέφρασαν ανησυχίες για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στη βιομηχανία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε για πιθανά αντίποινα.

Αλλά αλλού, οι ΗΠΑ και η ΕΕ στοχεύουν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν αυτό που αποκαλούν πολιτικές εκτός αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, σύμφωνα με ένα προσχέδιο δήλωσης ενόψει των συνομιλιών υψηλού επιπέδου που αναμένονται στην Ουάσινγκτον τον επόμενο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ