Elon Musk: Το tweet για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης που εξόργισε τους Τούρκους (pic)

Elon Musk: Το tweet για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης που εξόργισε τους Τούρκους (pic)

Το "τιτίβισμα" του Έλον Μασκ για την Κερκόπορτα στην Κωνσταντινούπολη, τους έκανε... Τούρκους!

Την οργή χρηστών Τούρκων χρηστών του twitter προκάλεσε μια ανάρτηση που ανέβασε ο Έλον Μασκ σχετικά με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης την 29η Μάϊου του 1453.

Ο Elon Musk, ο οποίος αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς του ίδιου του Twitter, ανέβασε μια χιουμοριστική φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται η φιγούρα του «stickman» με περιβολή Βυζαντινού στρατιώτη, ο οποίος ξυπνάει στον ύπνο του και αναρωτιέται εάν θυμήθηκε να κλειδώσει την «Κερκόπορτα», μια μικρή πόρτα από την οποία εισέβαλλαν οι Οθωμανοί Τούρκοι και κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη το 1453.

Η ανάρτηση του CEO της Tesla και της SpaceX, προκάλεσε πλήθος αρνητικών αντιδράσεων. Αφού δεν ήταν μόνο η αναφορά σε Constantinople (Κωνσταντινούπολη) και όχι «Ινστανμπούλ», αλλά πολύ περισσότερο αυτή στην Κερκόπορτα.

Αφού σύμφωνα με το τουρκικό αφήγημα, οι Οθωμανοί κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη έπειτα από σκληρή μάχη μπροστά από τα τείχη και όχι... εισβάλλοντας από μια πόρτα που κάποιος εκ των έσω... "ξέχασε" να κλειδώσει.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Μασκ, έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να επενδύσει πακτωλό χρημάτων στη γειτονική χώρα κάνοντας την μια «οικονομική υπερδύναμη», με αποκορύφωμα την ειδική βράβευση του «mr. Tesla» από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Τον περασμένο Δεκέμβριο μάλιστα πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση του τουρκικού δορυφόρου Türksat 5A, μέσω της SpaceX

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ