Έλον Μασκ: Συνεχίζεται το «φλερτ» με τον Ερντογάν - Η TESLA θέλει να κάνει την Τουρκία υπερδύναμη

Έλον Μασκ: Συνεχίζεται το «φλερτ» με τον Ερντογάν - Η TESLA θέλει να κάνει την Τουρκία υπερδύναμη

Με άκρως κολακευτικά λόγια για την Τουρκία μίλησε ο Έλον Μασκ σε συνάντηση μέσω βιντεοκλήσης που είχε την Πέμπτη (16/12) με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μάσκ είχε αυτή την επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την εκτόξευση του δορυφόρου Türksat 5A δηλώνοντας παράλληλα πως ανυπομονεί να κάνει πολλά πράγματα στο μέλλον για την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι ο δορυφόρος TÜRKSAT 5B θα εκτοξευτεί στο διάστημα στις 19 Δεκεμβρίου μέσω του SpaceX, σημειώνοντας ότι ο δορυφόρος TÜRKSAT 5A εκτοξεύτηκε στο διάστημα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του τύπου, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας χαρακτήρισε ως σπάνιο το γεγονός να εκτοξευθεί από την ίδια χώρα, στο ίδιο έτος δύο δορυφόροι.

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, ο Elon Musk δήλωσε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο το γεγονός ότι διατηρεί επαφές με τον Recep Tayyip Erdogan και το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, το επιτελείο του Τούρκου Προέδρου σπεύδει να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά.

Από την πλευρά του, ο Έλον Μασκ ευχαρίστησε τον Ερντογάν και δήλωσε πως ανυπομονεί να στείλει τον δορυφόρο ενώ σημείωσε πως είναι τιμή για τον ίδιο να συναντιέται ξανά με τον Ερντογάν.

Μετά τους δορυφόρους και ηλεκτρικά αυτοκίνητα made in Turkey

Τέλος, φρόντισε να εκφράσει την επιθυμία του να επισκεφθεί σύντομα την Τουρκία δείχνοντας την διάθεση του να κάνει με τις κινήσεις του, υπερδύναμη την Τουρκία.

Ένα ακόμα πεδίο στο οποίο ο Έλον Μάσκ και ο Ταγίπ Ερντογάν διερευνούν μια ενδεχόμενη συνεργασία είναι η εξέλιξη και η παραγωγή ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων.

Ως γνωστόν, η Τουρκία φιλοδοξεί να περάσει στη γραμμή παραγωγής τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία θα κατασκευάζονται στη γειτονική χώρα και η εμπειρία του Elon Musk σε αυτόν τον τομέα θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ