Γερμανία: Δραματική προειδοποίηση της Μέρκελ για την πανδημία και στο βάθος... lockdown

Γερμανία: Δραματική προειδοποίηση της Μέρκελ για την πανδημία και στο βάθος... lockdown

Για δραματική κατάσταση εξαιτίας της Covid-19 στη Γερμανία έκανε λόγο για ακόμα μια φορά η Άνγκελα Μέρκελ και ζήτησε να τεθούν σε εφαρμογή πιο αυστηροί περιορισμοί.

«Η κατάσταση στη χώρα είναι η χειρότερη από κάθε άλλη φορά», είπε χαρακτηριστικά ενώ προειδοποίησε ότι τα νοσοκομεία σύντομα θα κατακλυστούν εάν δεν «σπάσει» το τέταρτο κύμα του ιού.

Πριν από μερικές ημέρες η κ. Μέρκελ απηύθυνε νέα έκκληση -για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα- προς τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Όπως τόνισε η κ. Μέρκελ, δεν είναι πολύ αργά για τους Γερμανούς να αποφασίσουν να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

«Όποιος εμβολιάζεται προστατεύει τον εαυτό του και τους άλλους. Και αν εμβολιαστούν αρκετοί άνθρωποι, αυτή θα είναι η έξοδος από την πανδημία», είχε πει σε συνέδριο δημάρχων γερμανικών πόλεων.

Η ίδια πρόσθεσε ότι θα πρέπει να καταβληθεί εθνική προσπάθεια για να υπάρξει μαζική διανομή της τρίτης δόσης των εμβολίων.

Νέες δραματικές εκκλήσεις για αύξηση των εμβολιασμών απηύθυνε τη Δευτέρα και ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, μιλώντας για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα λόγω πανδημίας, ενώ εντείνεται στη χώρα η συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας, ακόμη και σε καθολικό εύρος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σπαν, οι Γερμανοί «έως το τέλος του φετινού χειμώνα θα είναι εμβολιασμένοι, αναρρώσαντες ή νεκροί», σε μια ακόμη έκκληση για τη χορήγηση της πρώτης, αλλά και της τρίτης δόσης του εμβολίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ