Γερμανία: Νέα δημοσκοπική κατάρρευση των Χριστανοδημοκρατιών - Μόλις στο 9% ο «εκλεκτός» της Μέρκελ

Γερμανία: Νέα δημοσκοπική κατάρρευση των Χριστανοδημοκρατιών - Μόλις στο 9% ο «εκλεκτός» της Μέρκελ

Υποχώρησε κάτω από το 20% η  Ένωση Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), στην τελευταία δημοσκόπηση - Κάτω από το 10% των προτιμήσεων και ο «εκλεκτός» της Μέρκελ, Άρμιν Λάσετ

Καταρρέει δημοσκοπικά η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) ,υποχωρώντας για πρώτη φορά κάτω από το 20%, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ινστιτούτου Forsa, λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν τις Γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές.

Η δημοσκόπηση δίνει στην Ενωση CDU/CSU ποσοστό μόλις 19% στις προτιμήσεις των Γερμανών ψηφοφόρων, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), προηγούνται με 25%, αυξάνοντας τη δύναμή τους κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

TAZ: Τι δεν πάει καλά στις ελληνογερμανικές σχέσεις - Από τα μνημόνια στα υποβρύχια στην Τουρκία

Ταυτόχρονα, στην προτίμηση για Καγκελάριο, ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD, Όλαφ Σολτς συγκεντρώνει το 30% ,ενώ ο Χριστιανοδημοκράτης Άρμιν Λάσετ υποχωρεί κάτω από το 10% ,αποσπώντας μόλις την έγκριση του 9% των ερωτηθέντων. Στη δεύτερη θέση, είναι η υποψήφια των Πρασίνων, Ανναλένα Μπέρμποκ με 15%.

Ενδεικτικό είναι πάντως ότι το 46% των ερωτηθέντων δεν θα επέλεγε κανέναν από τους τρεις υποψηφίους.

Η δημοσκόπηση του Forsa δείχνει ότι οι Πράσινοι χάνουν μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 17%, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες στο 13% (+1) , το AfD στο 11% και η Αριστερά στο 6%.

Όπως γράφει η Die Welt, οι Χριστιανοδημοκράτες προσπαθούν να σταματήσουν και να ανατρέψουν τη συνεχιζόμενη πτωτική τάση του CDU/CSU στις ομοσπονδιακές εκλογές, προβάλλοντας το φόβητρο μιας ενδεχόμενης κυβερνητικής συμμαχίας του SPD με την Αριστερά, αλλά μέχρι στιγμής, αυτή η στρατηγική δεν φαίνεται να αποδίδει.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι ποτέ άλλοτε από την ίδρυση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το CDU/ CSU δεν είχαν τόσο άσχημα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα των Χριστιανοδημοκρατών στις εκλογές για την Bundestag ήταν το 1949 με 31% και πριν από τέσσερα χρόνια με το 32,9 % .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ