UBS: Το 10% των εργαζομένων της Credit Suisse εγκατέλειψαν την τράπεζα πριν από την εξαγορά της

UBS: Το 10% των εργαζομένων της Credit Suisse εγκατέλειψαν την τράπεζα πριν από την εξαγορά της

Η UBS έχει ήδη δηλώσει ότι θα περικόψει θέσεις εργασίας για να μειώσει το κόστος και να εκμεταλλευτεί τις συνέργειες.

Περίπου το 10% των εργαζομένων της Credit Suisse αποχώρησαν από την τράπεζα, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η εξαγορά από την UBS, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Σέρτζιο Ερμότι.

«Είναι αλήθεια ότι περίπου το 10% του εργατικού δυναμικού έχει ήδη αποχωρήσει τους τελευταίους μήνες πριν από την εξαγορά», είπε ο Ερμότι στο ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο SRF.

Μιλώντας αργότερα στο CNBC ομολόγησε ότι η UBS «λυπόταν πάντα που έβλεπε ταλαντούχους ανθρώπους να φεύγουν», αλλά πρόσθεσε ότι η πλειονότητα κατανοεί ότι η UBS θα είναι «ένα καλύτερο μέρος» για να εργαστεί και να εξυπηρετήσει τους πελάτες της και ότι έχει ήδη μπορέσει να προσελκύσει εξωτερικά ταλέντα.

Οι δύο τράπεζες απασχολούν από κοινού περίπου 120.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η UBS έχει ήδη δηλώσει ότι θα περικόψει θέσεις εργασίας για να μειώσει το κόστος και να εκμεταλλευτεί τις συνέργειες.

Μαζικές αποχωρήσεις

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύματα του τύπου, έγραφαν τον Μάιο, ότι εκατοντάδες υπάλληλοι της Credit Suisse παραιτούνταν κάθε εβδομάδα, εξαιτίας της αβεβαιότητας που κυριαρχεί, καθώς προχωρά η διαδικασία εξαγοράς της από την ανταγωνιστική UBS .

Η ελβετική εφημερίδα Blick έγραψες επίσης ότι κάθε μέρα περίπου 150 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παραιτούνται από την Credit Suisse.

Η UBS συμφώνησε στις 19 Μαρτίου να εξαγοράσει την ελβετική τράπεζα στο πλαίσιο ενός προγράμματος διάσωσης, που συντονίστηκε από τις ελβετικές αρχές, μετά από μια περίοδο αναταραχής στην αγορά που έφερε την Credit Suisse στο χείλος της κατάρρευσης.

Η Credit Suisse δήλωσε τον Απρίλιο ότι η «απομάκρυνση των εργαζομένων της τράπεζας ήταν υψηλότερη τον περασμένο χρόνο» και ότι είχε λίγο περισσότερους από 48.000 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης στο τέλος του πρώτου τριμήνου. Ανέφερε 50.480 άτομα πλήρους απασχόλησης στο τέλος του 2022.

Οι ανταγωνιστές

Ως εκ τούτου μεγάλες τράπεζες στην Ευρώπη έχουν στραμμένο το βλέμμα τους προς την Ελβετία, αναζητώντας νέα στελέχη: το Bloomberg έγραψε ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, η Santander, έχει ήδη προσλάβει οκτώ τραπεζίτες από την Credit Suisse και στοχεύει σε περισσότερους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ