Υπολογίστε πόσα πρέπει να πληρώνετε κάθε μήνα έως και τον Φεβρουάριο για να καλύψετε τις υποχρεώσεις

Πολύμηνος γολγοθάς με φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές, ρυθμίσεις φόρων-εισφορών σε αναστολή, επιστρεπτέες προκαταβολές και τέλη κυκλοφορίας

Υπολογίστε πόσα πρέπει να πληρώνετε κάθε μήνα έως και τον Φεβρουάριο για να καλύψετε τις υποχρεώσεις

Ο Αύγουστος θα θυμίζει την νηνεμία πριν από την καταιγίδα όσον αφορά στην πληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεων. Διότι από Σεπτέμβριο, θα ξεκινήσει ένα μπαράζ πληρωμών το οποίο θα κρατήσει μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022 αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να πληρώσουν 2,3 ή και τέσσερις υποχρεώσεις ανά μήνα πέρα από τις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις. Για τη συγκεκριμένη περίοδο έχουν μαζευτεί: ο φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, ο ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας του 2022, η δόση πληρωμής των αναδρομικών που καταλογίστηκαν σε εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους από τον ΕΦΚΑ μετά την εκκαθάριση εισφορών του 2019 και του 2020, η δόση της ρύθμισης για τις οφειλές της πανδημίας που είχαν ανασταλεί επί 18 μήνες και φυσικά η δόση από την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής. 

Κάθε μια από αυτές τις υποχρεώσεις έχει και μια διαφορετική περίοδο αποπληρωμής. Ο φόρος εισοδήματος καταβάλλεται σε 8 δόσεις εκ των οποίων οι τρεις θα πρέπει να πληρωθούν μέσα στον Σεπτέμβριο. Ο ΕΝΦΙΑ έχει 6 δόσεις από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022. Τα τέλη κυκλοφορίας πληρώνονται εφαπαξ ενώ οι αναδρομικές ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολούμενων για το 2019 πληρώνονται σε 5 δόσεις (Ιούνιος-Οκτώβριος 2021) και για το 2020 σε έξι δόσεις (Αύγουστος 2021-Ιανουάριος 2022). Όσο για τις οφειλές που ανεστάλησαν πληρώνονται σε έως και 72 δόσεις κάτι όμως που εξαρτάται από το ύψος της οφειλής. 60 και οι δόσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή. ΤΟ fpress.gr ετοίμασε και θέτει στη διάθεση των πολιτών ένα εργαλείο που επιτρέπει τον υπολογισμό του ποσού που θα πρέπει να πληρώνει ο κάθε ενδιαφερόμενος ανά μήνα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλωθούν τα συνολικά ποσά της οφειλής. Το εργαλείο οικονομικής ενημέρωσης "σπάει" το ποσό σε δόσεις ανάλογα με το τι ισχύει κατά περίπτωση, και βγάζει τον αντίστοιχο μηνιαίο λογαριασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ