Μετοχές - Δείκτες - Ισοτιμίες και πολύ....Παρασκήνιο (3o "τεύχος")

Μετοχές - Δείκτες - Ισοτιμίες και πολύ....Παρασκήνιο (3o "τεύχος")

Ασφαλώς και θα θυμάστε τον κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, πρώην υπουργό οικονομίας

@@@@Υπάρχει άραγε τράπεζα που θα χρειαστεί αύξηση κεφαλαίου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα;

@@@@Εκείνο το θεσμικό πλαίσιο που θα προστάτευε τους επενδυτές από τις καταχρηστικές δημόσιες προτάσεις που χάθηκε;

@@@@Μπορεί ο κ. Κιτσάκος να είναι υπόδικος για τις σχέσεις ΔΕΠΑ με ELFE αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά ώστε να τον καταστήσουν υπεύθυνο. Γιατί στο παρελθόν υπάρχει και μια μήνυση της ΔΕΠΑ όπου φαίνεται ότι ο ΔΕΣΦΑ έδωσε αέριο στηνELFE όταν το είχε κόψει η ΔΕΠΑ όπως και η Προμηθέας Gaz, τοις μετρητοίς.

@@@@@Ασφαλώς και θα θυμάστε τον κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, πρώην υπουργό οικονομίας που ήρθε με πολλές φιλοδοξίες στην Αθήνα από τη Νέα Υόρκη αλλά έφυγε σχεδόν νύχτα. Επέστρεψε στο ινστιτούτο levy, αλλά βρήκε και «δεύτερη δουλειά». Προσελήφθη ως ειδικός σύμβουλος της κυβέρνησης του Μεξικό για τη σύσταση και λειτουργία κρατικής επενδυτικής τράπεζας.

ΚΟΥΙΖ: Ποια τράπεζα έχει «μαρκάρει» στενά πρώην(;) μέτοχο εισηγμένης που διαγράφηκε. Η εταιρεία χρεοκοπημένη, αυτός μέτοχος στη MIG.

@@@@@Πολύ κακό για το τίποτα αποδείχθηκε μέχρι στιγμής η υπόθεση εξαγοράς της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης καθώς δεν είχε υποβληθεί δεσμευτική προσφορά από την Innovation. Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο αγοραστής εμφανίστηκε, η Πειραιώς ζήτησε αποδείξεις και αυτός έκανε χαμηλότερη προσφορά από την προηγούμενη υποστηρίζοντας ότι η δραστηριότητα στη Σερβία κοστίζει λιγότερο καθώς τα μεγέθη που διαπιστώθηκαν δεν ήταν τα λεχθέντα. Βεβαίως τις τελευταίες ώρες ακούγεται ότι υπεβλήθη η νέα προσφορά με δέσμευση να καταβληθεί άμεσα και μετρητά ποσό της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ και άλλα τόσο περίπου σε δύο χρόνια.

@@@@@Φαίνεται στους κατασκευαστές ο εμφύλιος είναι της μόδας τώρα τελευταία. Και σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για στενούς συγγενείς . Αφού ξεκαθάρισαν με τον «εχθρό» τώρα αντιπαρατίθενται υπόγεια ποιος θα πάρει το πάνω χέρι. Και ο μεν μιλάει για την Επιτροπή Ανταγωνισμού ο δε για τα φορολογικά.

@@@@@ Αλλος διοικεί, άλλος υπογράφει. Αυτά λένε τουλάχιστον οι κακές γλώσσες για τη λειτουργία Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου σε μεγάλη τράπεζα. Οι κακές γλώσσες μιλούν και για παρέλαση συμβούλων και συμβάσεις με πολύ υψηλές αμοιβές.

@@@@@100% επιβεβαιωμένη είναι η πληροφορία που θέλει συγκεκριμένα στελέχη εισηγμένων επιχειρήσεων και μη που υλοποίησαν έργο για λογαριασμό του δημοσίου να περνάνε σύντομα το κατώφλι του εισαγγελέα

@@@@@Μέχρι το τέλος της σχετικής έρευνας, θα παραμείνουν δεσμευμένοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος. Την εντολή για οριστική δέσμευση έδωσε η επικεφαλής της Αρχής αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη καθώς ερευνάται ενδεχόμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων όπως απάτη και πλαστογραφία μέσω συμβάσεων επιχειρήσεων συμφερόντων του κ.Παπαευαγγέλου. Ταυτόχρονα, οι ερευνόμενες συμβάσεις βρίσκονται στο στόχαστρο εισαγγελικών και φορολογικών αρχών προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Παρέχεται από το Investing.com

@@@@@Συνολικές καταθέσεις άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ σε καταστήματα συστημικής τράπεζας φαίνεται ότι είχε το κύκλωμα των ενεχυροδανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν λογαριασμοί φυσικών προσώπων , με ασιατικά ονοματεπώνυμα και εταιρικοί με έδρα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι συνδέονται με εγκεφάλους του κυκλώματος.

@@@@@Η Κρατική Ασφάλεια ερευνά επίσης το ενδεχόμενο, της εμπλοκής τραπεζικών στελεχών στη διακίνηση, στο ξέπλυμα και στην «αποθήκευση» ρευστού σε ανενεργές θυρίδες θανόντων. Κατά τις ίδιες πηγές, έχει δοθεί σχετική εντολή έρευνας για τις δραστηριότητες του κύριου υπόπτου και ενός συνεργάτη του από τη Θεσσαλονίκη ο πατέρας του οποίου υπήρξε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Αστυνομίας την περίοδο της Χούντας. Ενδιαφέρον έχουν και οι δύο πολύωρες… επισκέψεις ριφιφί σε καταστήματα της Τρ. Πειραιώς. Πρόκειται για ανεξιχνίαστες και μυστηριώδεις ληστείες οι οποίες έγιναν σε Αθήνα και Πειραιά τον Αύγουστο του 2016 και τον Απρίλιο του 2017.

@@@@@Η συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας ουσιαστικά θα είναι η πρώτη στο ΧΑ που θα ισχύσουν οι αλλαγές στον δείκτη MSCI Standard. Θα διαπιστώσουμε αν εκτονώθηκαν οι πωλήσεις στις μετοχές των Τράπεζα Πειραιώς, Εθνικής, Eurobank και ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που έχουν διαγραφεί

>

Παρέχεται από το Investing.com

@@@@@Στις 4 Οκτωβρίου γράφαμε: Επειδή τα τραπεζικά νέα είναι πολύ hot αυτή την εβδομάδα, σας μεταφέρω την πληροφορία ότι ο Γιώργος Χρυσικός της Eurobank έχει αναλάβει το ρόλο του μεσολαβητή έτσι ώστε να πείσει τον Watsa να ξαναβάλει λεφτά στην τράπεζα, όταν και εφόσον προκύψουν νέες κεφαλαιακές ανάγκες. Για αυτόν ακριβώς το λόγο μαθαίνουμε ότι μεταβαίνει στον Καναδά για να δει τον Prem και να τον προετοιμάσει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο». Μπορεί η πηγή μας να μην μας έδωσε το 100% της είδησης, ωστόσο ο Γ. Χρυσικός όντως πήγε στον Καναδά για να σχεδιάσει με το team του Watsa την κεφαλαιακή ενίσχυση της Eurobank.

ΚΟΥΙΖ: Η… αξιόλογη αποζημίωση της Νέλλης Τζάκου- Λαμπροπούλου μετά συναινετικό διαζύγιο με την Εθνική σε τι ποσό ανέρχεται;

ΚΟΥΙΖ 2: Ποιος κορυφαίος θεσμικός παράγοντας του χρηματοοικονομικού συστήματος βλέπει εκλογές τον ερχόμενο Φλεβάρη ή Μάρτη το αργότερο;

Παρέχεται από το Investing.com

Παρέχεται από το Investing.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ