Ο νέος αγαπημένος της αγοράς, τα 21+4 ιστορικά υψηλά και τα νέα έργα του Σαββίδη στον ΟΛΘ

Ο νέος αγαπημένος της αγοράς, τα 21+4 ιστορικά υψηλά και τα νέα έργα του Σαββίδη στον ΟΛΘ

Ο νέος αγαπημένος της αγοράς, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ο επικεφαλής του investment banking για την Ελλάδα τηςMorgan Stanley.

Προς υψηλά 10ετίας με 4 all time high και 21 υψηλά 52 εβδομάδων

Στις 1.331,62 (1,20%) που είναι νέο υψηλό 112 μηνών ο Γενικός Δείκτης στην χθεσινή συνεδρίαση. Με 4 νέα ιστορικά υψηλά για μετοχές/εισηγμένης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης: Mytilineos, Jumbo, Cenergy Holdings και Aegean και υψηλά 52 εβδομάδων για 21 μετοχές της μεσαίας-χαμηλότερης.

Δεύτερη σερί συνεδρίαση με τζίρο μεγαλύτερο των 120 εκατ. ένδειξη σημαντικών εισροών κυρίως από ξένα fundsμε τα 40 εκατ. σε μόλις 3 μετοχές: Πειραιώς, Mytilineos, Εθνική.

Με "Πωλητήριο" για το 25% της "Ανεμος" το θεαματικό 7,01% της μετοχής του ΕΛΛΑΚΤΩΡα, στα 2,67 ευρώ. Με αποτίμηση 929,6 εκατ. αποτελεί την επικρατέστερη για να είναι η 21η εισηγμένη με χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη του 1 δισ. Υπέρβαση του ως άνω ορίου σημαίνει αλλαγή...πίστας όσον αφορά στα funds που επενδύουν από ένα μέγεθος και πάνω.

Cenergy Holdings, με αποτίμηση 1,245 δισ. μετά το χθεσινό 6,33% στα 6,55 ευρώ. Με αυξημένες συναλλαγές 381 χιλ. τμχ. Λεπτομέρειες μένουν για την διάθεση του 6%-8% του μ.κ. Από Σεπτέμβριο θα "βάλει" μπροστά η JPMC.

Ο νέος αγαπημένος της αγοράς, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ο επικεφαλής του investment banking για την Ελλάδα τηςMorgan Stanley. Ο συγκεκριμένος και το ολιγομελές team του έχει το απόλυτο στο monitoring του, με 3Χ3. Πειραιώς, Mytilineos και Aegean- αρκετά πριν υπερβεί το όριο του 1 δισ.- Κάποτε ήταν ο Χάρης Ηλιάδης, της Goldman Sachs, παλαιότερα. Τώρα το investing είναι Κ.Κ.

Στα 4,106 δισ. η αποτίμηση της ΔΕΗ, με άνοδο 6,23% σε διάστημα μηνός. Ενα βραχυκύκλωμα προεκλογικά (21 Μαϊου) το είχε υποστεί η Επιχείρηση και εύλογα. Απελευθερωμένος, πλέον από τις 25 Ιουνίου και μετά ο Γιώργος Στάσσης.

Αντί για νέες εισαγωγές εταιρειών, συνεχίζονται οι εξαγωγές. Δημόσια πρόταση στα 0,566 ευρώ, squeeze out και exit.

Ακούγεται πως, μέρος της εργολαβίας για τα 3 νοσοκομεία δωρεά του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα τα αναλάβει η ΕΚΤΕΡ. Από τις μεσαίας του κατασκευαστικού κλάδου, με καθαρό ισολογισμό.

Νέα υψηλά για την Loulis Mills, μετά την ακύρωση της συμφωνίας για τα σιτηρά από τη Μόσχα. Και μετά τις ρίψεις drones σε 2 ουκρανικά λιμάνια φόρτωσης. Η ελληνική εταιρεία διαθέτει 2 σε Σούρπη/Μαγνησία και Κερατσίνι. Από το πρώτο 2 με 3 δρομολόγια την εβδομάδα φορτώνουν για Ιταλία. -

Ευκαιρία βρήκαν στον ΟΔΔΗΧ και είπαν να μην αφήσουν ανεκμετάλλευτη ούτε επανέκδοση. Ετσι, μετά το 15ετές- που αντλήθηκαν 3,5 δισ.- το χθεσινό repricing 5ετούς με 3,875%. Προσφέρθηκαν 1 δισ. αντλήθηκαν 250 εκατ.---Tη μία μέρα ακυρώθηκαν τα 7,41 εκατ. ίδιες μετοχές του ΟΤΕ, την αμέσως επομένη (χθες) το "χαρτί" αντέδρασε3,11% στα 14,60 ευρώ.

Δεν πέρασαν απαρατήρητα τα αρκετά πακέτα στα υψηλά των τραπεζικών. Eurobank, Εθνική, Πειραιώς, μάλλον σε διανομή έφερνε.

Eπενδύσεις 150 εκατ. είχε ανακοινώσει ο Κώστας Μαρκάζος στην ενημέρωση των θεσμικών για το business planτης Premia. Στις 12 Μαϊου η παρουσίαση στην ΕΘΕ, έκτοτε η ΑΕΕΑΠ του ομογενούς Ηλία Γεωργιάδη με μεθοδικά βήματα διευρύνει το χαρτοφυλάκιο της, πλέον υπολογίζεται στα 320 εκατ. (ενεργητικό). Τα logistics ένας τομέας ανάπτυξης, ειδικότερα εάν συνεκτιμηθεί η τεράστια ανάγκη για χώρους πέριξ του λιμανιού-ζώνηςΠειραιά. Ο ΟΛΠ μεγεθύνεται, logistics δεν υπάρχουν.

Οσοι περιμένουν "πωλητήριο" από την Belterra στον ΟΛΘ, μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουν κι άλλο. Η έγκριση για το επενδυτικό πρόγραμμα (προβλήτα 6) δόθηκε, από αρχές Σεπτεμβρίου μπαίνουν οι...μπουλντόζες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ