Ρεάλ Μαδρίτης: Δάνειο - μαμούθ για την ανακαίνιση του Μπερναμπέου

Ρεάλ Μαδρίτης: Δάνειο - μαμούθ για την ανακαίνιση του Μπερναμπέου

Πρόσθετη χρηματοδότηση στη Ρεάλ Μαδρίτης για την ανακαίνιση του «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Ο ισπανικός σύλλογος ανακοίνωσε ένα εγχείρημα άλλων 225 εκατομμυρίων, χρηματοδοτούμενο από την JP Morgan και την Bank of America, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες στην εγκατάσταση της «βασίλισσας».

«Χθες, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, η Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε την επέκταση της χρηματοδότησης των έργων που αρχικά δεν περιλαμβάνονταν στο πρότζεκτ ανακαίνισης του γηπέδου "Σαντιάγο Μπερναμπέου", μέσω νέου δανείου συνολικού ποσού 225 εκατομμυρίων ευρώ, διάρκειας 27 ετών και σταθερό επιτόκιο 1,53%», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

«Αυτές οι συνθήκες είναι οι καλύτερες που έχουν επιτευχθεί ποτέ για μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση στον κόσμο του αθλητισμού», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ρεάλ Μαδρίτης: Στα 830 εκατ. ευρώ εκτοξεύθηκε η ανακαίνιση του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

Το δάνειο προβλέπει επίσης τη μη αποπληρωμή κεφαλαίου, έτσι ώστε η Ρεάλ Μαδρίτης να αρχίσει να αποπληρώνει μετά τις 30 Ιουλίου 2024. Η πράξη έκλεισε χωρίς ο σύλλογος να χρειαστεί να παράσχει κανενός είδους εγγύηση υποθήκης ή να καθορίσει οποιοδήποτε οικονομικό όριο για τη διοίκηση, πάντοτε σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ρεάλ.

Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός μεγάλου υπόγειου «θερμοκηπίου», που δεν προβλεπόταν κατά τη διάρκεια των αρχικών εργασιών λόγω της πολυπλοκότητάς του κι επιλύθηκε τεχνολογικά αργότερα.

Αυτό το «θερμοκήπιο» θα επιτρέψει την αυτόματη αφαίρεση του γηπέδου και τη διατήρησή του σε βέλτιστες και άριστες συνθήκες για χρήση. Με αυτόν τον τρόπο, ο αριθμός των εκδηλώσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς να επηρεαστεί το γρασίδι θα είναι ο μέγιστος δυνατός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ