Άλλα 10 δισ. ρίχνει η Γερμανία για τη στήριξη της απασχόλησης

Άλλα 10 δισ. ρίχνει η Γερμανία για τη στήριξη της απασχόλησης

Η γερμανική κυβέρνηση θα διαθέσει άλλα 10 δισ. ευρώ για να στηρίξει την απασχόληση στη χώρα και να αντεπεξέλθει στην πίεση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Το Βερολίνο έχει ήδη ανακοινώσει ένα πρόγραμμα ύψους 130 δισ. ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του προορισμού. Στο πλαίσιο αυτό έχει θεσπίσει ένα πρόγραμμα όπου οι εργοδότες μπορούν να εφαρμόσουν μειωμένο ωράριο απασχόλησης και το οποίο αρχικά επρόκειτο να παραμείνει σε ισχύ έως τον Μάρτιο του 2021. Με την προσθήκη των επιπλέον 10 δισ. ευρώ το πρόγραμμα επεκτείνεται μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.

Όπως σημειώνει η Deutsche Welle, η Γερμανία σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος ανά τρίμηνο από το 1970. Σύμφωνα με στοιχεία της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου φέτος έπεσε κατά 9,7% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο. Λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού και των σχετικών περιορισμών, μειώθηκε για παράδειγμα, η ιδιωτική κατανάλωση κατά 10,9%, οι επενδύσεις των εταιρειών σε εξοπλισμό (ειδικά μηχανήματα, συσκευές, οχήματα) κατά 19,6% και οι εξαγωγές κατά 20,3%. Σύμφωνα με προβλέψεις της γερμανικής κυβέρνησης, το ΑΕΠ του 2020 θα μειωθεί κατά 6,3% σε σχέση με πέρυσι. Πρόκειται για τη χειρότερη οικονομική ύφεση στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Τα δημόσια έσοδα του πρώτου εξαμήνου φέτος ήταν κατά 51,6 δισ. ευρώ λιγότερα από τα έσοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ