Η Microsoft είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο - Ξεπέρασε την Apple

Η Microsoft είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο - Ξεπέρασε την Apple

Η κεφαλαιοποίηση της Apple ήταν 0,9% μικρότερη στα 2,871 τρισ. δολάρια

Η Microsoft ξεπέρασε την Apple ως η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο την Πέμπτη, αφού οι μετοχές του κατασκευαστή iPhone είχαν ένα αδύναμο ξεκίνημα το 2024 λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για τη ζήτηση των προϊόντων της, ιδίως στη μεγάλη αγορά της Κίνας.

Η μετοχή της Microsoft σημείωσε άνοδο 1,6% στην τελευταία συνεδρίαση, δίνοντάς της αποτίμηση ύψους 2,875 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από τα παραπάνω φαίνεται πως το πρώτο της προβάδισμα στην κούρσα για να κερδίσει χρήματα από την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη βοήθησε στην προσέλκυση επενδυτών.

Η κεφαλαιοποίηση της Apple ήταν 0,9% μικρότερη στα 2,871 τρισ. δολάρια – η πρώτη φορά από το 2021 που η αποτίμησή της έπεσε κάτω από αυτή της Microsoft.

Η μετοχή της εταιρείας με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια υποχώρησε 3,3% στο κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης, σε σύγκριση με άνοδο 1,8% της Microsoft.

«Ήταν αναπόφευκτο ότι η Microsoft θα ξεπερνούσε την Apple, καθώς η Microsoft αναπτύσσεται ταχύτερα και έχει να κερδίσει περισσότερα από την επανάσταση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής της τράπεζας D.A. Davidson, Gil Luria.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ