Τι γνωρίζει ο CEO για την πρόθεση του μετόχου της Alpha, Henry Holterman, να μην υποβάλλει προσφορά;

Τι γνωρίζει ο CEO για την πρόθεση του μετόχου της Alpha, Henry Holterman, να μην υποβάλλει προσφορά;
Hendrickus Holterman

Ο Ολλανδός διαθέτει εμφανώς το 6,5% της Alpha, κατ' άλλους ελέγχει επιπλέον 2,5% με 4% μέσω παρένθετων σχημάτων

Πλούσιο το ρεπορτάζ του fpress.gr για την στρατηγική συμφωνία Alpha Bank-Unicredit, καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας.

UniCredit: Ποια είναι η τράπεζα που επενδύει στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα μετά 17 χρόνια

JP Morgan: Διατηρεί την τιμή στόχο στα 2,20 ευρώ για την Alpha Bank μετά το deal με την UniCredit

Τι κερδίζουν Alpha και Unicredit από την στρατηγική συμφωνία - Τι είπαν Ψάλτης και Orcel σε αναλυτές

Στουρνάρας για deal Alpha-UniCredit: «Αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας»

To ΤΧΣ καλωσορίζει τη συμφωνία Alpha Bank-UniCredit - Θα γίνει διαγωνιστική διαδικασία

Μεγάλο deal Alpha Bank - UniCredit - Συγχώνευση θυγατρικών στη Ρουμανία εξαγορά του ποσοστού του ΤΧΣ

Αδιαμφισβήτητα σημαντική εξέλιξη, ενδεικτική του ενδιαφέροντος των ξένων για ελληνικά assets, με τον Iταλικό όμιλο να θεωρείται πως αποτελεί τον προπομπό για την έλευση και άλλων που θα έχουν ενεργό ρόλο στην απο-επένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες. Εξέλιξη που συζητήθηκε στα πηγαδάκια της πρώτης επίσημης του One & Only Aesthisis της Grivalia Hospitality, παρουσία του Πρωθυπουργού, του ισχυρού άνδρα της Fairfax και πλήθους σημαντικών παραγόντων του banking και της επιχειρηματικότητας. Συνεργάτης του fpress.gr έπιασε διευθύνοντα σύμβουλο συστημικής τράπεζας να απαντά αρνητικά στο ενδεχόμενο να υποβάλει αντιπρόταση η Reggeborgh για το 9% της Alpha που κατέχει το ΤΧΣ.

Αν και γνωστό άλλωστε το ενδιαφέρον του Hendrickus Holterman να ενισχύσει περαιτέρω το ποσοστό που-ήδη- διαθέτει και ανέρχεται εμφανώς σε 6,5% κατ' άλλους ελέγχει επιπλέον 2,5% με 4% μέσω παρένθετων σχημάτων, τακτική που είχε ακολουθήσει και στην περίπτωση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της κόντρας με την πλευρά Καλλιτσάντση. Ο τραπεζίτης ήταν κατηγορηματικός όμως, πως η πλευρά του Ολλανδού δεν θα επανέλθει με προσφορά υψηλότερη της UniCredit που σημαίνει ότι ή ο ceo γνωρίζει το πως θα ενεργήσει η Reggeborgh. Ενδεχομένως να πουλήσει το ποσοστό της στους Ιταλούς ή οι Ολλανδοί θα κινηθούν προς την κατεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας;

Κοινό μυστικό πως, η κυβέρνηση ειδικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτιμούσε η...Fairfax της Alpha Bank να είναι η Unicredit και...Watsa o Andrea Orcel. To θέμα φέρεται να είχαν συζητήσει Μητσοτάκης-Μελόνι, στην διάρκεια της επίσκεψης της Ιταλίδας πρωθυπουργού στην Αθήνα. Το άλλο που άκουσε ο συνεργάτης μας αφορούσε σε επιτελικό στέλεχος της JPMC, που παρευρίσκετο στην εκδήλωση, να δηλώνει πως οι εξελίξεις στην Alpha Bank δεν αλλάζουν στο ελάχιστο τον σχεδιασμό για την διάθεση του 20% της Εθνικής. Η Εθνική προηγείται, ήταν η εκτίμησή του και το πολύ-πολύ να "τρέξει" παράλληλα η διαδικασία και σε Εθνική και σε Alpha Bank.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ