Η HSBC επεκτείνει την προσφορά επιχειρηματικών δανείων σε νεοσύστατες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ

Η HSBC επεκτείνει την προσφορά επιχειρηματικών δανείων σε νεοσύστατες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ

Η τραπεζική μονάδα καινοτομίας της HSBC, που ξεκίνησε τον Ιούνιο, αποτελείται από το βρετανικό σκέλος της Silicon Valley Bank και άλλες νεοσύστατες ομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και το Χονγκ Κονγκ

Η HSBC ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει επεκτείνει την προσφορά επιχειρηματικού χρέους σε νεοσύστατες επιχειρήσεις σε αρχικό στάδιο μέσω του τμήματος τραπεζών καινοτομίας των ΗΠΑ.

Η HSBC, με έδρα το Λονδίνο, εξυπηρετεί εταιρείες τελευταίας και ώριμης ηλικίας από το 2019.

Το χρέος έχει γίνει μια ολοένα και πιο δημοφιλής επιλογή για νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούν μετρητά σε μια δύσκολη αγορά χρηματοδότησης. Πέρυσι, αρκετές νεοσύστατες επιχειρήσεις στο τελευταίο στάδιο υπέστησαν πτώση στις αποτιμήσεις και αίσθημα κινδύνου εν μέσω υψηλότερου κόστους δανεισμού.

Η τραπεζική μονάδα καινοτομίας της HSBC, που ξεκίνησε τον Ιούνιο, αποτελείται από το βρετανικό σκέλος της Silicon Valley Bank και άλλες νεοσύστατες ομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και το Χονγκ Κονγκ.

Η HSBC προσέλαβε 42 τραπεζίτες από τη Silicon Valley Bank (SVB), η οποία κατέρρευσε τον Μάρτιο.

Η HSBC ανεβαίνει στην αγορά όταν η δραστηριότητα του επιχειρηματικού κεφαλαίου έχει επιβραδυνθεί λόγω της αβεβαιότητας της παγκόσμιας αγοράς στον απόηχο της νομισματικής σύσφιξης υπό την ηγεσία της Federal Reserve και του στρες στον τραπεζικό τομέα.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023, οι παγκόσμιες επενδύσεις επιχειρηματικού κεφαλαίου ήταν πολύ κάτω από τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια, από το ανώτατο όριο άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με έκθεση της KPMG.

«Εργαζόμαστε για να κινητοποιήσουμε την ευρύτερη τραπεζική πλατφόρμα καινοτομίας HSBC για να μπορέσουμε πραγματικά να υποστηρίξουμε εταιρείες από τη Σειρά Α, σε όλη τη διαδρομή τους», δήλωσε ο David Sabow, επικεφαλής τεχνολογίας και υγειονομικής περίθαλψης στην τραπεζική μονάδα καινοτομίας στις ΗΠΑ. .

Η χρηματοδότηση της σειράς Α θεωρείται ο πρώτος μεγάλος γύρος εξωτερικής χρηματοδότησης που μπορούν να αντλήσουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις.

«Βοηθάμε με τη λειτουργική επιχείρηση, τη διεθνή επέκταση, τις χρηματοδοτικές ανάγκες και ακόμη και αξιοποιούμε τα ευρύτερα μέρη του οικοσυστήματος της HSBC για να συνδέσουμε τις εταιρείες με τους πιθανούς στόχους τους πρώιμου σταδίου», δήλωσε ο Sabow, πρώην στέλεχος της SVB.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ