Reuters: Οι ΗΠΑ θα πιέσουν στην Σύνοδο των G7 για συμφωνία με Ελλάδα

Reuters: Οι ΗΠΑ θα πιέσουν στην Σύνοδο των G7 για συμφωνία με Ελλάδα
Οι υπουργοί Οικονομικών της Αμερικής, του Καναδά, της Βρετανίας, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας θα συναντηθούν την Πέμπτη στη Δρέσδη της Γερμανίας.

Ανησυχία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει προκαλέσει η αδυναμία εξεύρεσης λύσης στο ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος που βρίσκεται κοντά στις συζητήσεις, η Αμερική είναι πολύ πιθανό να πιέσει την Ευρώπη στη Σύνοδο των υπουργών οικονομικών της G7, ούτως ώστε να επιτευχθεί για την Ελλάδα μία συμφωνία στη βάση “λεφτά για μεταρρυθμίσεις”.

Ενώ η Ελλάδα δεν είναι επισήμως στην ατζέντα, τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει αναμένεται να συζητηθούν στα περιθώρια της Συνόδου, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους.

“Θα περίμενα από τους Αμερικάνους να πιέσουν την Ευρώπη στο θέμα της Ελλάδας”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

“Οι Αμερικάνοι τονίζουν τους γεωπολιτικούς κινδύνους και μας λένε πως πρέπει να βρούμε μια λύση μιας και δεν γίνεται να ρισκάρουμε ολόκληρη την Ευρωζώνη για την Ελλάδα”.

Οι γεωπολιτικοί λόγοι περιλαμβάνουν την περίπτωση προσφυγής της Ελλάδας στη Ρωσία για οικονομική βοήθεια.

Ένας ακόμα γεωπολιτικός κίνδυνος έχει να κάνει με την άνοδο εξτρεμιστικών κινημάτων, εμπνευσμένων από τη Μέση Ανατολή, στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει κάποια παράδοση εξτρεμισμού, οπότε εκτιμώ πως αυτό είναι ένας ακόμα ενδεχόμενο που ταλαιπωρεί τους Αμερικάνους”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ