Νούλαντ:«οι ΗΠΑ επιθυμούν να καταφέρει η Ελλάδα να συνάψει μια καλή συμφωνία με τους θεσμούς»

Νούλαντ:«οι ΗΠΑ επιθυμούν να καταφέρει η Ελλάδα να συνάψει μια καλή συμφωνία με τους θεσμούς»
Στη συνάντηση που είχε χθες η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ με τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να βγει η Ελλάδα από την κρίση ισχυρότερη και σταθερότερη καθώς και «να καταφέρει η χώρα να συνάψει μια καλή συμφωνία με τους θεσμούς».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία, η Βικτόρια Νούλαντ συζήτησε σειρά διμερών και περιφερειακών θεμάτων και χαρακτήρισε τις συζητήσεις με τους Έλληνες αξιωματούχους «πολύ καλές». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Αμερικανίδας αξιωματούχου «συζητήθηκαν αμυντικά θέματα και θέματα ασφαλείας, η Ουκρανία, ο συνασπισμός εναντίον του ισλαμικού κράτους (ISIL) και ενεργειακά».

Ως προς την κρίση στην Ουκρανία, η Αμερικανίδα ΥΦΥΠΕΞ είπε ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία εξαιτίας των αυξανόμενων επιθέσεων στην ανατολική Ουκρανία και πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ είναι πολύ ικανοποιημένες για την αλληλεγγύη μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, καθώς και για το ότι η Ελλάδα έπαιξε θετικό ρόλο στην οικοδόμηση συναίνεσης».

Μετά την αναχώρησή της από την Ελλάδα, η Βικτόρια Νούλαντ θα επισκεφθεί τη Λουμπλιάνα (Σλοβενία) και τη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους με τους οποίους θα συζητήσει διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα, σημειώνει η ανακοίνωση. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει επαφές με την ηγεσία του ΝΑΤΟ και αξιωματούχους της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να συζητήσουν διεθνείς και περιφερειακές υποθέσεις. Θα συμμετάσχει επίσης στο ετήσιο Φόρουμ των Βρυξελλών του Γερμανικού Ινστιτούτου Μάρσαλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ