Μετοχές - Δείκτες - Ισοτιμίες και πολύ....Παρασκήνιο (7o "τεύχος")

Μετοχές - Δείκτες - Ισοτιμίες και πολύ....Παρασκήνιο (7o "τεύχος")

ΚOYIZ: Πόσο θα κοστίσει στην Πειραιώς η μη πώληση της ΕΒΖ; Ποιος ο ρόλος Πιτσιόρλα;

ΚΟΥΙΖ: Αληθεύει ότι εργοδότης του Πετσίτη έχει εμπλακεί στο παρελθόν και σε υπόθεση λαθρεμπορίου;

@@@@@ Τελικώς η κίνηση της Eurobank να απορροφήσει την Grivalia, μπορεί να αποδεδειχθεί πολλαπλώς ωφέλιμη, για τον όμιλο. Και μάλιστα με τρεις άμεσες επιπτώσεις που σημειώνουν όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο. Κατ’ αρχήν την προφανή, ότι έτσι ενισχύεται κεφαλαιακά, κατά περίπου 1 δισ. η τράπεζα. Όμως, παράλληλα, ιδρύεται νέα ΑΕΕΑΠ από τον όμιλο, η οποία θα τύχει όλων των ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων του νόμου, από τις οποίες είχε αποκλειστεί η Grivalia. Η τρίτη θετική επίπτωση είναι ότι πωλείται η Eurobank Property Services (ήδη ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με την ιταλική Cerved) με τον όρο ότι οποίος την αγοράσει θα έχει προνομιακή σχέση συνεργασίας με την Eurobank. Πίσω από αυτές τις κινήσεις κρύβεται ο Γ. Χρυσικός, που απ ό,τι μαθαίνουμε, ενδεχομένως να αναλάβει και τη θέση του προέδρου της Eurobank, μετά την αποχώρηση Καραμούζη.

@@@@@ Στα 600 εκατ. ευρώ ανέρχεται η μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής που υπέβαλε η ιαπωνική Lidehal από κοινού με το γερμανικό αντασφαλιστικό όμιλο Hannover Re στην Εθνική Τράπεζα. Η πρόταση είναι χαμηλότερη από τις προηγούμενες και το ενδιαφέρον είναι ότι στο σχήμα συμμετέχει με μικρό ποσοστό ο M. Fairfield, ιδρυτής και διευθύνων συμβούλου της Exin Group. Ως γνωστόν το Exin υπέβαλε προσφορά αλλά τελικά δεν είχε τα εχέγγυα και στο τέλος τα έσπασαν με δικαστικές αντιπαραθέσεις με το John Calamos με τον οποίο είχαν συνεργασία. Η τράπεζα δεν έχει απαντήσει ακόμα. Άλλωστε η πρόταση είναι μη δεσμευτική και προϋποθέτει να ολοκληρωθεί νομικός και οικονομικός έλεγχος. Μάλιστα ζητείται και περίοδος αποκλειστικότητας για να γίνει ο έλεγχος και μετά να υποβληθεί η οικονομική προσφορά. Στοίχημα ότι η Εθνική δεν ενδιαφέρεται για ... έλεγχο.

@@@@@Ο πόλεμος ΔΕΗ-Χαλυβουργικής καλά κρατεί αλλά το βέβαιο είναι ότι ο τζίρος και τα αποθέματα της δεύτερης τα τελευταία τρία έτη δείχνει ότι δεν υπήρχε παραγωγή. Το ερώτημα όμως είναι τι έκαναν οι τράπεζες για να διασφαλίσουν τις τεράστιες απαιτήσεις που έχουν από την εταιρεία. Η απάντηση είναι απολύτως τίποτα.

@@@@@2,2% μείωση είχε ο δείκτης Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου τον Οκτώβριο σε σχέση με πέρυσι.

@@@@@ Νέο ξενοδοχείο Λιβανέζικων συμφερόντων είναι το ξενοδοχείο που κατασκευάζεται στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ομήρου, στο κέντρο της Αθήνας. Οι εργασίες μετατροπής του ακίνητου έχουν προχωρήσει πολύ και το πιθανότερο είναι ότι μέσα στο 2019 η νέα μονάδα θα λειτουργήσει. Το ξενοδοχείο θα ονομαστεί Academia και θα ενταχθεί στην αλυσίδα Autograph.

Παρέχεται από το Investing.com
Παρέχεται από το Investing.com
Παρέχεται από το Investing.com
Παρέχεται από το Investing.com
Παρέχεται από το Investing.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ