Ποια είναι η GLS που "παίρνει" την ACS, γιατί "κατεβαίνει" Ελλάδα και η επανεμφάνιση του Σ. Κόκκαλη

Ποια είναι η GLS που "παίρνει" την ACS, γιατί "κατεβαίνει" Ελλάδα και η επανεμφάνιση του Σ. Κόκκαλη
Θ. ΦΕΣΣΑΣ ACS

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών

Ποια είναι η GLS που "παίρνει" την ACS και γιατί "κατεβαίνει" Ελλάδα

"Κλεισμένη" θεωρούν την συμφωνία Quest-General Logistic Systems όσοι διάβασαν πιο προσεκτικά την ανακοίνωση της πρώτης και δη αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν πως ενεργεί ο βασικός μέτοχος της. Ο Θεόδωρος Φέσσας θεωρείται- και δικαιολογημένα- ως ο επιχειρηματίας των αποδοτικών συμφωνιών (Q-Telecom/Wind, αντιπροσωπείαApple κ.α. ) πουλώντας/αγοράζοντας σε καλές τιμές. Η ACS βάσει των στοιχείων 9μηνου 2023 φαίνεται πως "κορυφώνει" ως προς τα βασικά της μεγέθη και ότι τα περιθώρια λειτουργικού κέρδους θα φθίνουν, και λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού.

Θυμίζω την είσοδο στον κλάδο του CVC Capital μέσω της Skroutz. Στην σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης αναφέρεται -επί λέξει- πως η διοίκηση "εξετάζει και αξιολογεί προσεκτικά οποιαδήποτε σοβαρή επενδυτική πρόταση, με γνώμονα τα συμφέροντα των μετόχων της..." Γιατί τώρα είναι κοντά στο deal ο Φέσσας; επειδή η προσπάθεια του να "χτυπήσει" την "Κωτσόβολος" απέτυχε- καταλήγοντας στην ΔΕΗ-στην οποία ισχυρός μέτοχος είναι το CVC Capital- που έχει αποκτήσει την Skroutz- ισχυροποιώντας έτι περαιτέρω έναν παίκτη στον ευρύτερο κλάδο.

Γιατί ενδιαφέρεται η γερμανική GLS να αποκτήσει την ACS; έχουν-ήδη- θυγατρικές σε Κροατία, Ρουμανία, ενώ πριν από-περίπου- ένα χρόνο ίδρυσαν θυγατρική στην Σερβία. Εύλογο συνεπώς το monitoring τους προς νοτιότερα.

Πρεμιέρα για το retail bond της Intralot χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ισχυρό/ηχηρό "παρών" Σωκράτη Κόκκαλη, με όλο το team, χρηματιστές-διαχειριστές (Τζιουζέπε Τζιάνο-Τάσος Αστυφίδης) και αρκετό κόσμο. Σημαντική όμως και η σημερινή ημέρα, καθώς τίθεται σε ισχύ η νέα σύνθεση του MSCI Small Cap. Intralot και Intrakat εντάσσονται στον διεθνή δείκτη- των mid/small caps- ακολουθώντας τις ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Autohellas.

Πλέον, τα επόμενα στοιχήματα του ομίλου "παίζονται" στην αγορά των ΗΠΑ, συγκεκριμένα στην Πολιτεία του Μέριλαντ (για την λοταρία) και του Ιλινόϊ (VLTs) Οσον αφορά στα χρηματοδοτικά, μετά τα 130 εκατ. του ομολογιακού (εντυπωσιακή η κάλυψη κατά 77% από ιδιώτες) σειρά έχει το κοινοπρακτικό από τις συστημικές (και μη συστημικές) τράπεζες ύψους 100 εκατ. ευρώ. Ετσι θα αποπληρωθούν οι κάτοχοι των senior ομολογιών.

Χθες ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT κ. Σωκράτης Κόκκαλης κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ