ΔΝΤ: Η Ελλάδα είναι ο χειρότερος «πελάτης» μας

ΔΝΤ: Η Ελλάδα είναι ο χειρότερος «πελάτης» μας
Το να πείσεις τους Έλληνες να ακολουθήσουν αυστηρή οικονομική πολιτική είναι σαν να ιππεύεις νεκρό άλογο, δηλώνουν στελέχη του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Αξιωματούχοι του ΔΝΤ, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, δηλώνουν σε Ευρωπαίους συναδέλφους τους πως η Ελλάδα είναι ο χειρότερος «πελάτης» που ο οργανισμός είχε ποτέ, στην 70χρονη ιστορία του!

Το Bloomberg επικαλείται δύο πηγές που έχουν σχέση με τις συνομιλίες, που αναφέρουν ότι σε μια σύντομη συνομιλία μεταξύ των εκπροσώπων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, όλοι οι αξιωματούχοι σχολίασαν πως οι Ελληνες δεν συνεργάζονται με τους πιστωτές και αρνούνται να εφαρμόσουν την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

Αξιωματούχοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν εξάλλου πως το να προσπαθούν να πείσουν την ελληνική κυβέρνηση να καταρτίσει ένα αυστηρό πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής είναι σαν να επιχειρούν να ιππεύσουν ένα νεκρό άλογο, ενώ την ίδια ώρα οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ χαρακτήριζαν απαράδεκτη την συμπεριφορά των Ελλήνων.