Κάουντερ:«Καμία ειδική μεταχείριση για την Ελλάδα»

Κάουντερ:«Καμία ειδική μεταχείριση για την Ελλάδα»
Ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Φόλκερ Κάουντερ, τονίζει «καμία ειδική μεταχείριση για την Ελλάδα» και κατηγορεί τους υπεύθυνους στην Ελλάδα για «ψευτομάγκικες αερολογίες» από τις οποίες η Γερμανία δεν θα πρέπει να επηρεάζεται.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε οποιαδήποτε μορφή προνομιακής μεταχείρισης από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, δηλώνει ο κ. Κάουντερ στην εφημερίδα Bild και επισημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να συγκεντρωθεί στην παρουσίαση του προγράμματός της για την υλοποίηση του δεύτερου προγράμματός βοήθειας. Διευκρινίζει δε ότι δεν είναι η ώρα να συζητηθεί το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης.

Η πλειονότητα των Γερμανών θεωρεί ότι οι γερμανοελληνικές σχέσεις έχουν επιβαρυνθεί λόγω της διαμάχης για το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, αναφέρει στο μεταξύ δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ARD.

Aνοιχτό το ενδεχόμενο ενός "ατυχήματος" που θα οδηγούσε στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη άφησαν εξάλλου την Πέμπτη o υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και ο Αυστριακός ομόλογός του, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, κλιμακώνοντας τις πιέσεις στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ