Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα να παρουσιάζει το σχέδιό της στο Eurogroup

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα να παρουσιάζει το σχέδιό της στο Eurogroup
«Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει το σχέδιό της στο Eurogroup», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Σημείωσε επίσης πως είναι ανοιχτό το τι θα γίνει μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος στήριξης της Ελλάδας.


Νωρίτερα, οι Βρυξέλλες επιβεβαίωσαν τη σύγκληση έκτακτη συνεδρίασης του Εurogroup για την Ελλάδα, την Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου.

Η έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε σε συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης της ομάδας εργασίας του Εurogroup που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν αρνητικό για τη χώρα μας και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι εταίροι με επικεφαλής τη Γερμανία πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει παράταση του ισχύοντος προγράμματος μέχρι το καλοκαίρι, απορρίπτοντας την αντιπρόταση της Αθήνας για ένα πρόγραμμα «γέφυρα» δύο μηνών μέχρι να βρεθεί συνολική συμφωνία.

Η έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα γίνει λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, ενώ το κρίσιμο Εurogroup όπου θα πρέπει να ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις θα γίνει στις 16 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε ακόμα:Έκτακτο Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ