Ο  Πούτιν προορίζει την κόρη του Κατερίνα Τιχόνοβα για «τσαρίνα» της Ρωσίας σε περίπτωση ανάγκης

Ο  Πούτιν προορίζει την κόρη του Κατερίνα Τιχόνοβα για «τσαρίνα» της Ρωσίας σε περίπτωση ανάγκης

Η Κατερίνα Τιχόνοβα, 35 ετών, θα μπορούσε να γίνει νέα ηγέτης της Ενωμένης Ρωσίας, του κύριου πολιτικού κόμματος που κυβερνά τη χώρα εν μέσω της ίντριγκας της Μόσχας για τη διαδοχή του Κρεμλίνου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκέφτεται να φέρει την κόρη του από το πουθενά… στο κοινοβούλιο της Ρωσίας ώστε να αποτελέσει χρήσιμο μοχλό εξουσίας σε περίπτωση ανάγκης, καθώς η υγεία του αφεντικού του Κρεμλίνου επιδεινώνεται.

Η Κατερίνα Τιχόνοβα, 35 ετών, θα μπορούσε να γίνει νέα ηγέτης της Ενωμένης Ρωσίας, του κύριου πολιτικού κόμματος που κυβερνά τη χώρα εν μέσω της ίντριγκας της Μόσχας για τη διαδοχή του Κρεμλίνου.

Γεννημένη όταν ο πατέρας της ήταν κατάσκοπος της KGB στη Γερμανία, η Τιχόνοβα λέγεται ότι είναι αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου Μαθηματικής Έρευνας Σύνθετων Συστημάτων στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

Παλαιότερα, πριν γίνει γνωστή η ταυτότητά της ως κόρης του Πούτιν, συμμετείχε σε διεθνείς διαγωνισμούς χορού «ροκ εν ρολ».

Η μεγαλύτερη αδερφή της είναι η Dr Μαρία Βοροντσόβα, κορυφαία ερευνήτρια στο Εθνικό Ιατρικό Ερευνητικό Κέντρο Ενδοκρινολογίας του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας.

Ο εντυπωσιακά απροσδόκητος αυτός ισχυρισμός για την Κατερίνα προέρχεται από το κανάλι Telegram General SVR, το οποίο καυχάται ότι έχει πηγές πληροφοριών στο περιβάλλον του Πούτιν.

Το κανάλι έχει εδώ και καιρό ισχυριστεί ότι ο Πούτιν πάσχει από σοβαρές ασθένειες όπως καρκίνος, ή νόσος του Πάρκινσον και μια ψυχο-συναισθηματική διαταραχή.

Η Τιχόνοβα -η οποία πρόσφατα υποβλήθηκε σε ακριβές επεμβάσεις ομορφιάς στο Μόναχο- είναι η δεύτερη κόρη του Πούτιν από την πρώην πρώτη κυρία Λουντμίλα, την πρώην σύζυγό του.

«Ο στενός κύκλος του Πούτιν άρχισε και πάλι να μιλά για την ανάγκη μιας προσωπικότητας κοινής αποδοχής από τα ανώτατα στελέχη του κόμματος του αρχηγού του Κρεμλίνου, της “Ενωμένης Ρωσίας”, η οποία θα μπορούσε να ενώσει και να εγγυηθεί το σημερινό status quo και τη συνέχεια της εξουσίας», ανέφερε το αμφιλεγόμενο κανάλι που αναφέρει ότι διευθύνεται από έναν εξόριστο αντιστράτηγο που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Βίκτορ Μιχαήλοβιτς.

«Η υποψηφιότητα της κόρης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν Κατερίνα Τιχόνοβα για τη θέση του επικεφαλής του κόμματος Ενωμένη Ρωσία συζητείται ξανά ενεργά.

«Και πρέπει να πω ότι πρόσφατα, όλα τα ενδιαφερόμενα άτομα στο περιβάλλον του Πούτιν, χωρίς καμιά εξαίρεση, υποστήριξαν αυτήν την ιδέα».

Όταν είχε τεθεί η ιδέα στα τέλη του περασμένου έτους, «δεν υπήρξε ομόφωνη έγκριση».

«Τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει και ο πόλεμος, που συνεχίζεται εδώ και τρεις μήνες, έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και το αίτημα των ελίτ να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον τους χωρίς τον Πούτιν Πούτιν», υποστήριξε το κανάλι.

Συνεχίζει επίσης αναφέροντας ότι, εφόσον ο Πούτιν καταστεί ανίκανος για άσκηση εξουσίας, τα ηνία θα αναλάβει ο 70χρονος «γκρίζος καρδινάλιος» Νικολάι Πατρούσοφ, γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, και όχι ο 56χρονος τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος θα έπρεπε να είναι ο «αντ’ αυτού» βάσει του Συντάγματος.

Όμως, ο επόμενος πρόεδρος θα μπορούσε να είναι ακόμη και ο γιος του Πατρούσοφ, ο 44χρονος Ντμίτρι, τώρα υπουργός Γεωργίας, με την Τιχόνοβα- που δεν είναι επί του παρόντος στο κοινοβούλιο – να ενεργεί ως μαριονέτα.

«Σήμερα, ο Πούτιν είναι ο μόνος εγγυητής της σταθερότητας του συστήματος και αυτό, σε συνθήκες πολέμου και διακινούμενων πληροφοριών για τις σοβαρές ασθένειες του προέδρου, αρχίζει να προκαλεί μέγιστο άγχος στις ελίτ», αναφέρει η ίδια πηγή.

«Κατά την άποψη του στενού κύκλου ανθρώπων τους οποίους ακούει ο Πούτιν, η Κατερίνα Τιχόνοβα είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να λειτουργήσει ως εγγυητής της σταθερότητας του καθεστώτος Πούτιν, χωρίς να είναι άμεσος διάδοχος.

«Όντας στο τιμόνι του κυβερνώντος κόμματος και στην πραγματικότητα διευθύνοντας την Κρατική Δούμα και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο [τα δύο σώματα του κοινοβουλίου], η Τιχόνοβα θα μπορούσε να ελέγχει οποιονδήποτε διάδοχο στην προεδρία.

«Γενικά, ο Πούτιν εγκρίνει μια τέτοια είκόνα διαδοχής…

»Πόσο κοντά στην εφαρμογή της είναι αυτή η επιλογή, θα το δούμε σύντομα.

«Ο Πρόεδρος δεν μπορεί να καθυστερήσει τέτοιες αποφάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ