ΗΠΑ: Οι θάνατοι από Covid-19 ξεπέρασαν το όριο του ενός εκατομμυρίου

 ΗΠΑ: Οι θάνατοι από Covid-19 ξεπέρασαν το όριο του ενός εκατομμυρίου

Η χώρα, η οποία ήρε την υποχρέωση της χρήσης μάσκας, για την οποία υπάρχει πλέον απλώς σύσταση για χρήση της στους εσωτερικούς χώρους, καταγράφει μια άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων που οφείλεται σε υποπαραλλαγές της Όμικρον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν σήμερα το όριο του ενός εκατομμυρίου νεκρών από την Covid-19, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, όμως η χώρα, όπως η Νέα Υόρκη που είχε γονατίσει το 2020 εξαιτίας της πανδημίας, θέλει να γυρίσει τη σελίδα της πανδημίας.

«Οφείλουμε να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε αντιμέτωποι μ' αυτή την πανδημία και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές, όπως κάναμε με περισσότερα παρά ποτέ τεστ, εμβόλια και θεραπείες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αμερικανός πρόεδρος.

Έπειτα από μήνες, στη διάρκεια των οποίων η πανδημία οπισθοχωρούσε στη χώρα, η οποία έχει επισήμως τους περισσότερους νεκρούς στον κόσμο από την Covid-19 (ακολουθούν η Βραζιλία, η Ινδία και η Ρωσία), οι ΗΠΑ καταγράφουν εδώ και ένα μήνα καθημερινή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Η χώρα, η οποία ήρε την υποχρέωση της χρήσης μάσκας, για την οποία υπάρχει πλέον απλώς σύσταση για χρήση της στους εσωτερικούς χώρους, καταγράφει μια άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων που οφείλεται σε υποπαραλλαγές της Όμικρον. Ωστόσο αυτό μοιάζει λιγότερο σοβαρό σ' ένα πληθυσμό που είναι πλήρως εμβολιασμένος σε ποσοστό 66% και πάνω από 90% για τους άνω των 65 ετών, ενώ η τέταρτη δόση εμβολίου δεν έχει ανοίξει προς το παρόν παρά μόνο για τους άνω των 50 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ