Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις στη ρωσική χαλυβουργία Evraz

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις στη ρωσική χαλυβουργία Evraz

Η Βρετανία ανέφερε ότι η Evraz παράγει το 28% των σιδηροδρομικών τροχών της Ρωσίας και το 97% των σιδηροδρομικών γραμμών στη Ρωσία,

Κυρώσεις στη ρωσική εταιρεία παραγωγής και εξόρυξης χάλυβα Evraz επέβαλε η βρετανική κυβέρνηση, ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η εταιρεία παραγωγής και εξόρυξης χάλυβα δραστηριοποιείται σε τομείς που είναι στρατηγικής σημασίας για την κυβέρνηση της Ρωσίας», αναφέρει η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

«Το σημερινό πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων σημαίνει ότι κανένας πολίτης ή εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Βρετανία ανέφερε ότι η Evraz παράγει το 28% των σιδηροδρομικών τροχών της Ρωσίας και το 97% των σιδηροδρομικών γραμμών στη Ρωσία, καθιστώντας την εταιρεία ζωτικής σημασίας καθώς η Ρωσία χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο για να μεταφέρει βασικές στρατιωτικές προμήθειες και στρατεύματα στην γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Evraz έχει ανασταλεί από τις 10 Μαρτίου, όταν η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς. Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 11 Μαρτίου ότι 10 μέλη του διοικητικού της συμβουλίου παραιτήθηκαν, αφήνοντας μόνο τον διευθύνοντα σύμβουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ