Οργή για τη χορηγία στο μονοθέσιο του Χάμιλτον

Οργή για τη χορηγία στο μονοθέσιο του Χάμιλτον

Αντιδράσεις από τους συγγενείς θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στον πύργο Γκρένφελ προκάλεσε η συνεργασία εταιρείας που συμμετείχε στην κατασκευή του κτιρίου με την ομάδα της Mercedes στην Φόρμουλα 1.

Οι συγγενείς θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη πυρκαγιά στο πολυόροφο κτίριο Γκρένφελ αντιδρούν στη συμφωνία της εταιρείας Kingspan με την ομάδα της Mercedes στη Φόρμουλα 1.

Βάσει της συμφωνίας το όνομα της Kingspan θα εμφανιστεί στο μονοθέσιο που θα οδηγεί ο Λούις Χάμιλτον στον προτελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, την ερχόμενη Κυριακή στη Σαουδική Αραβία.

Συγγενείς των θυμάτων χαρακτηρίζουν τη χορηγία ως αηδιαστική. Η Kingspan είχε πραγματοποιήσει τις εργασίες μόνωσης στο κτίριο και τα υλικά που χρησιμοποίησε θεωρείται πως συνέβαλαν στην ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 14 Ιουνίου 2017 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 72 ανθρώπων.

Η Mercedes διευκρίνισε πως η χορηγία δεν σχετίζεται με τους οδηγούς της, τον Βρετανό Λούις Χάμιλτον που είχε σταθεί δίπλα στα θύματα στο παρελθόν και τον Φινλανδό Βάλτερι Μπότας. Η γερμανική εταιρεία υποστηρίζει πως η Kingspan συνεχίζει να υποστηρίζει την έρευνα που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς. Προσθέτει πως η συνεργασία αφορά θέματα βιωσιμότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ