Κορυτσά: Σκηνές χάους με άγρια επεισόδια από Αλβανούς εθνικιστές στη συναυλία του Γκ. Μπρέγκοβιτς

Κορυτσά: Σκηνές χάους με άγρια επεισόδια από Αλβανούς εθνικιστές στη συναυλία του Γκ. Μπρέγκοβιτς

Δείτε βίντεο από την επεισοδιακή -όπως εξελίχθηκε- συναυλία του γνωστού Σέρβου καλλιτέχνη στην Κορυτσά

Απίστευτες εικόνες από την Κορυτσά, όπου μια συναυλία του σπουδαίου Γκόραν Μπρέγκοβιτς κατέληξε επεισοδιακά. Αιτία κάποιοι ανεγκέφαλοι που πέταξαν δακρυγόνα με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και να γίνουν συλλήψεις.

Η συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς γινόταν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μπύρας στην Κορυτσά.

Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, κάποιοι αποφάσισαν να προκαλέσουν. Η ρίψη δακρυγόνων προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας, συλλαμβάνοντας νεαρούς.

Σύμφωνα με το albaniandailynews.com, οι νεαροί πέταξαν τα δακρυγόνα στην πλευρά όπου κάθονταν οι VIP, χωρίς να λογαριάσουν ούτε καν τα παιδιά που βρίσκονταν στη συναυλία. Οι νεαροί ήταν εθνικιστές, κατά το himara.gr, σύμφωνα με το οποίο, οι αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις, ο αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα.

Η παρουσία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς στο φεστιβάλ της Κορυτσάς είχε προκαλέσει αντιδράσεις από πολλούς Αλβανούς, που κατηγορούν τον γνωστό μουσικό ότι τα τραγούδια του ενέπνευσαν Σέρβους εθνικιστές να διαπράξουν σφαγές στο Κόσοβο!

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ανάλογες εικόνες είχαν παρατηρηθεί και στη συναυλία του Λευτέρη Πανταζή, την περασμένη Τετάρτη (18/08), στην πόλη της Κορυτσάς, όπου μπορεί να μην έγιναν επεισόδια, όμως περίπου 10.000 παρευρισκόμενοι είχαν «στριμωχτεί» μπροστά από τη σκηνή χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ