Aegean: Την εξαγορά των warrants του Δημοσίου ενέκρινε η γενική συνέλευση

Aegean: Την εξαγορά των warrants του Δημοσίου ενέκρινε η γενική συνέλευση

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2024

Την απόκτηση των warrants που είχαν εκδοθεί υπέρ του ελληνικού δημοσίου ενέκρινε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Aegean που πραγματοποιήθηκε με ποσοστό απαρτίας 76,35%.

Της πρότασης, αρχικά, του προέδρου της Aegean Ευτύχη Βασιλάκης και της σημερινής απόφασης της γ.σ. (για την απόκτηση των warrants) είχε προηγηθεί, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία, η δήλωση πρόθεσης από το Δημόσιο για την άσκηση του συνόλου των δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών της Aegean.

Με την Aegean να έχει τη δυνατότητα να αποδεχτεί ή να απορρίψει τη δήλωση πρόθεσης του Δημοσίου εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, η αεροπορική αποφάσισε να καταβάλει στο Δημόσιο το ποσό των 85,4 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα warrants. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2024.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τελειώνει ο κύκλος του κορωνοϊού με τον τρόπο αυτό. Χαρούμενοι διότι το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει ένα πολύ σημαντικότερο ποσό από αυτό που αρχικά υπολόγιζε. Το Δημόσιο στήριξε την εταιρεία διότι μόνο φέτος έχουμε συνεισφέρει 350 εκατ. ευρώ μόνο στις υποδομές της χώρας» σημείωσε ο κ. Βασιλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ