Βρείτε με δύο κλικ τον νέο "καθαρό" μισθό σας - Οι κρατήσεις ΕΦΚΑ - εφορίας στον νέο κατώτατο μισθό

Βρείτε με δύο κλικ τον νέο "καθαρό" μισθό σας - Οι κρατήσεις ΕΦΚΑ - εφορίας στον νέο κατώτατο μισθό

Ο νέος μεικτός μισθός ανακοινώθηκε. Το ποσοστό της αύξησης διαμορφώνεται στο 7,5%. Πόσα όμως θα κρατήσει η εφορία και ο ΕΦΚΑ; Πόσα θα λαμβάνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο... χέρι από τον Μάιο και μετά. Ενώ τα λογιστήρια θα ξεκινήσουν να κάνουν τις αναπροσαρμογές στα προγράμματά τους προκειμένου να καταλήξουν στο νέο ποσό, εσείς μπορείτε να βρείτε από τώρα την καθαρή αύξηση και να δείτε πόσα θα σας... πάρει η εφορία και ο ΕΦΚΑ από τον νέο "φουσκωμένο" κατώτατο μισθό. 

Το εργαλείο οικονομικής ενημέρωσης του fpress.gr επικαιροποιήθηκε με βάση τα νέα δεδομένα. Έχει ληφθεί υπόψη η δεύτερη μέσα στο 2022 αύξηση του κατώτατου μισθού -σε ονομαστικούς όρους- κατά 7,5% ενώ έχει εφαρμοστεί η νέα φορολογική κλίμακα αλλά και οι μειωμένοι συντελεστές υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών. Το τελικό αποτέλεσμα λαμβάνει υπόψη:

1. Την προσαύξηση που ισχύει στον κατώτατο μισθό για τους παντρεμένους

2. Την προσαύξηση που ισχύει για συμπληρωμένα χρόνια προϋπηρεσίας μέχρι και το 2012 (σ.σ μετά ο χρόνος... πάγωσε για τους εργαζόμενους λόγω του μνημονίου)

3. Την νέα φορολογική κλίμακα με το αφορολόγητο αλλά και την έκπτωση φόρου σε περίπτωση που υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

4. Τους μειωμένους συντελεστές υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και το γεγονός ότι έχει "παγώσει" η εισφορά αλληλεγγύης (σ.σ η οποία μέχρι σήμερα δεν... απασχολεί τους αμειβόμενους με τον κατώτατο μισθό καθώς δεν φτάνουν σε φορολογητέο εισόδημα της τάξεως των 12.000 ευρώ και πάνω ακόμη και αν είναι παντρεμένοι με τρεις τριετίες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ