Τον Ιούνιο το νέο Εξοικονομώ για όλους. Υπολογίστε με ένα κλικ πόσα θα πάρετε

Ξεκινάει ο νέος γύρος του προγράμματος "εξοικονομώ". Επιδότηση 40% και άτοκο δάνειο ακόμη και σε έχοντες πολύ υψηλά εισοδήματα

Τον Ιούνιο το νέο Εξοικονομώ για όλους. Υπολογίστε με ένα κλικ πόσα θα πάρετε

Η είδηση "χάθηκε" μέσα στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για την ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου σας με ποσοστό επιδότησης που φτάνει και στο 70% (και μάλιστα με διορθωμένα τα πλαφόν επιδοτήσεων λόγω ακρίβειας) αλλά και δυνατότητα χρηματοδότησης της ίδιας συμμετοχής με άτοκο δάνειο. Υπολογίστε το ποσοστό επιδότησης που προβλέπει το πρόγραμμα για τη δική σας περίπτωση με δύο κλικ 

 

Οι αιτήσεις για τον νέο γύρο του προγράμματος "Εξοικονομώ" θα ξεκινήσουν στις 12 Ιουνίου. Πλεονέκτημα του προγράμματος -εκτός της επιδότησης- η δυνατότητα κάλυψης της ίδιας συμμετοχής με επιδοτούμενο δάνειο σε ποσοστό 100%. Έτσι, εκτός από την επιδότηση που θα ανέρχεται στο 40-75% του προγράμματος ο δικαιούχος θα επιδοτείται για το 100% των τόκων του δανείου που θα λάβει προκειμένου να καλύψει την ίδια συμμετοχή. Το δάνειο θα μπορεί να είναι διάρκειας έως 6 ετών ενώ για τους έχοντες πολύ χαμηλό εισόδημα παρέχεται και δυνατότητα εγγύησης από το κράτος ώστε να ξεπεραστεί και ο "σκόπελος" της άρνησης από την πλευρά της τράπεζας.

Με αυτές τις προϋποθέσεις μπορείτε να καλύψετε το κόστος για την αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης, των κουφωμάτων, της μόνωσης του κτηρίου ακόμη και της εγκατάστασης συσκευών που μετατρέπουν το κτήριο σε «έξυπνο».

Το βασικό ερώτημα έχει να κάνει φυσικά με το ποσοστό της επιδότησης. Θα το βρείτε πολύ γρήγορα με το σχετικό εργαλείο:

Έτσι, ιδιοκτήτης ο οποίος έχει ατομικό εισόδημα 15.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα 25.000 ευρώ, θα καταταγεί στην 3η κατηγορία από τις συνολικά 5 κάτι που σημαίνει ότι θα λάβει επιδότηση 55%. Έτσι, αν οι παρεμβάσεις που θα κάνει στο σπίτι του φτάσουν στις 25.000 ευρώ, θα λάβει επιδότηση 13750 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 11.250 ευρώ θα μπορεί να τα αποπληρώσει σε 72 δόσεις των 156 ευρώ.

Η επιλογή των δικαιούχων δεν θα γίνει με μοναδικό κριτήριο το εισόδημα. Θα παίξει ρόλο η παλαιότητα του ακινήτου, το πόσο θα βελτιωθεί η ενεργειακή κατηγορία με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, το αν υπάρχει στο νοικοκυριό άτομο με αναπηρία κλπ. Προσοχή όμως. Για το ακίνητο το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία,θα πρέπει να υπάρχουν μια σειρά από δικαιολογητικά που να συνθέτουν τη λεγόμενη ηλεκτονική ταυτότητα κτηρίου. Άρα, θα χρειαστεί σίγουρα να καταφύγετε σε μηχανικό ο οποίος θα πρέπει και να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά και να συντάξει τον πίνακα με τις προτάσεις των παρεμβάσεων που θα γίνουν στο ακίνητο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η αίτηση θα είναι με τις παρεμβάσεις το ακίνητο να προχωρήσει κατά τουλάχιστον τρεις βαθμίδες στην κλίμακα κατάταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ