Γαλλία:Το ανώτατο δικαστήριο θέλει νέα δίκη για πρόστιμο των 1,8 δισ.ευρώ της UBS

Γαλλία:Το ανώτατο δικαστήριο θέλει νέα δίκη για πρόστιμο των 1,8 δισ.ευρώ της UBS

Η απόφαση αναιρεί και ακυρώνει την απόφαση του Εφετείου του Παρισιού από τις 13 Δεκεμβρίου 2021, αλλά μόνο στο βαθμό που σχετίζεται με κυρώσεις

 


Το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας έκρινε την Τετάρτη ότι πρέπει να διεξαχθεί νέα δίκη για το πρόστιμο 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά της UBS για φερόμενη προώθηση παράνομων τραπεζικών υπηρεσιών και ξέπλυμα χρήματος στη χώρα .

Το δικαστήριο, το οποίο επικύρωσε επίσης την ετυμηγορία κατά της τράπεζας, είπε ότι θα πρέπει να διεξαχθεί νέα δίκη στο εφετείο του Παρισιού για να καθοριστεί νέο πρόστιμο, εάν υπάρχει.

Η απόφαση αναιρεί και ακυρώνει την απόφαση του Εφετείου του Παρισιού από τις 13 Δεκεμβρίου 2021, αλλά μόνο στο βαθμό που σχετίζεται με κυρώσεις και αστικά συμφέροντα, όλες οι άλλες διατάξεις διατηρούνται ρητά, είπε το δικαστήριο.


Η απόφαση του Cour de Cassation, του ανώτατου δικαστικού δικαστηρίου της Γαλλίας, σημαίνει ότι η ένοχη ετυμηγορία για την UBS είναι οριστική. Το δικαστήριο καταργεί προηγούμενες αποφάσεις εάν δεν ακολουθούσαν σωστά τις νομικές διαδικασίες.

Η απόφαση επεκτείνει για άλλη μια φορά την αβεβαιότητα σχετικά με το πρόστιμο για την ελβετική τράπεζα, η οποία προσπάθησε να ανατρέψει την ετυμηγορία και την ποινή που φέρεται να προσέλκυσε πλούσιους Γάλλους πελάτες να κρύψουν αδήλωτα κεφάλαια σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς μεταξύ 2004 και 2012.

Παρατείνει ένα μακρύ νομικό έπος που διήρκεσε για περισσότερο από μια δεκαετία και είδε ορισμένους εκπροσώπους της τράπεζας να καίγονται από Γάλλους δικαστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ