Ο Έλον Μάσκ καλεί τους Αμερικανούς να ψηφίσουν Ρεπουμπλικάνους

Ο Έλον Μάσκ καλεί τους Αμερικανούς να ψηφίσουν Ρεπουμπλικάνους

Λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε τον έλεγχο του ισχυρού κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter Inc, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ συστήνει στους ψηφοφόρους να επιλέξουν Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους για το Κογκρέσο στις αυριανές εκλογές, στις ΗΠΑ.

Μασκ, ο οποίος είναι επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος, της Tesla, έχει αντιμετωπίσει κριτική από ορισμένες ομάδες για την απολυταρχική στάση του στην ελευθερία του λόγου. Αναμένουν ότι η θέση του θα αυξήσει τον όγκο της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα.

Το tweet του αντιπροσώπευεi την πρώτη φορά που ο επικεφαλής μιας μεγάλης πλατφόρμας κοινωνικών μέσων υποστήριξε ρητά ένα πολιτικό κόμμα των ΗΠΑ.

Ο Μασκ απηύθυνε το μήνυμά του στο Twitter σε αυτoύς που αποκάλεσε «ανεξάρτητους ψηφοφόρους», γράφοντας: «Η κοινή εξουσία περιορίζει τις χειρότερες υπερβολές και των δύο κομμάτων, επομένως προτείνω να ψηφίσετε για ένα Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο, δεδομένου ότι η προεδρία είναι Δημοκρατική».

Οι Δημοκρατικοί του προέδρου Τζο Μπάιντεν αντιμετωπίζουν μια δυσκολη μάχη για να διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου στην αυριανή ψηφοφορία.

Οι μη κομματικές προβλέψεις εκλογών και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πολύ ισχυρές πιθανότητες να κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με τον έλεγχο της Γερουσίας να είναι αμφίρροπος.

«Οι σκληροπυρηνικοί Δημοκρατικοί ή οι Ρεπουμπλικάνοι δεν ψηφίζουν ποτέ την άλλη πλευρά, οπότε οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι είναι αυτοί που αποφασίζουν πραγματικά ποιος είναι επικεφαλής!», πρόσθεσε ο Μασκ στο Twitter, το οποίο αγόρασε στα τέλη του περασμένου μήνα. Ο Μασκ έχει πει στο παρελθόν ότι θα ψήφιζε τους Ρεπουμπλικάνους , αλλά λέει ότι υποστηρίζει τους μετριοπαθείς και στις δύο πλευρές.

Τον Απρίλιο, ο Μασκ είπε ότι για να «αξίζει το Twitter την εμπιστοσύνη του κοινού, πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτερο, πράγμα που σημαίνει ουσιαστικά να αναστατώσει εξίσου την ακροδεξιά και την άκρα αριστερά».

Ο Μασκ σχολιάζει συχνά την πολιτική των ΗΠΑ.

Είπε προηγουμένως ότι κλίνει προς την υποστήριξη του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις για πρόεδρο το 2024 και ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ήταν πολύ μεγάλος για να υπηρετήσει ξανά ως πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ