"Καίει" επιχειρήσεις, νοικοκυριά το... τέρας του πληθωρισμού

Ο πληθωρισμός για την ελληνική οικονομία διαμορφώνεται σε, σχεδόν, διπλάσιο ποσοστό συγκριτικά με την Ευρώπη
Με το πόδι πατημένο σταθερά στο γκάζι, ο πληθωρισμός ανέβηκε και άλλο τον Ιούνιο. Στο 3,6% -σύμφωνα με την Eurostat- από 3,3% το Μάϊο και 2,6% τον Απρίλιο.
Πρόκειται για το επίσημο στοιχείο της ευρωπαϊκής στατιστικής αρχής, γιατί ο πραγματικός πληθωρισμός είναι αυτός που στην πλειονότητα μας υφιστάμεθα στην καθημερινότητά μας.
Σε κάθε περίπτωση, ο πληθωρισμός για την ελληνική οικονομία διαμορφώνεται σε, σχεδόν, διπλάσιο ποσοστό συγκριτικά με την Ευρώπη, ενώ η χώρα μας τον Ιούνιο εμφανίζεται πέμπτη σε αύξηση πληθωρισμού, από τις 20 που περιλαμβάνει ο σχετικός πίνακας της Εurostat.
Πολλαπλό το πρόβλημα όμως και για τη συνέχεια, αφ' ενός λόγω της τουριστικής περιόδου- αφ΄ετέρου εξ' αιτίας των επιπτώσεων του σκανδάλου με τα κονδύλια του ΟΠΕΚΕΠΕ. Από τη μία, την θερινή-τουριστική περίοδο οι τιμές σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες αυξάνονται λόγω μεγαλύτερης ζήτησης.
Θυμίζοντας πως τόσο το 2023 όσο και το 2024 ο πληθωρισμός Ιουλίου και Αυγούστου κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα απ' ό,τι τον Ιούνιο.
Πλέον έχει υπεισέλθει και η παράμετρος ΟΠΕΚΕΠΕ, πως; Είναι και η συγκυρία που στις Βρυξέλλες επιχειρούν να περικόψουν "άχρηστα" κονδύλια, επιδοτήσεις, να περιορίσουν -όσο γίνεται την διαφθορά- προκειμένου να εξευρεθούν κεφάλαια για τα κάθε λογής ReArm.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; θα σκληρύνουν την στάση τους για την συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και όσες άλλες ανάλογες έχουν στο... συρτάρι τους. Συνακόλουθα, κοντά στα... ξερά θα πληγούν και τα... χλωρά, κατά το κοινώς λεγόμενο, δηλαδή οι πραγματικοί, οι συνεπείς αγρότες, ασχολούμενοι με τον πρωτογενή τομέα, την βάση διατροφής του κάθε νοικοκυριού.
Πολύ δύσκολο εάν περιοριστούν, κοπούν, επιβραδυνθούν οι επιδοτήσεις προς τους συνεπείς και πραγματικούς αγρότες- που δυστυχώς έτσι προεξοφλείται ότι θα συμβεί- να μην φτάσουν οι συνέπειες μέχρι το ράφι.