Η έντονη κινητικότητα σε Ιντραλότ και Intracom Holdings και το χρηματιστηριακό comeback του ΟΤΕ

Η έντονη κινητικότητα σε Ιντραλότ και Intracom Holdings και το χρηματιστηριακό comeback του ΟΤΕ

Η ΤΕΝΕΡΓ ωθεί την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Πειραιώς με αέρα αναβάθμισης

Τι ετοιμάζουν στην Παιανία;

Μόνο απαρατήρητη δεν περνά η άνοδος με υψηλό αριθμό συναλλαγών για τις μετοχές των Intralot και Intracom Holdings. Μετά και τη νέα ισχυρή αντίδραση, για την πρώτη στα 1,262 (2,93%) και συναλλαγές 1,51 εκατ. τμχ. και για την δεύτερη στα 3,462,37 με 206 χιλ. τμχ., πύκνωσαν και άλλο τα σενάρια για επικείμενες ανακοινώσεις που θα κάνουν αίσθηση.

Το ενδιαφέρον; το 1,264 ευρώ που καταγράφηκε-ενδοσυνεδριακά, στις 16.33' και με στοχευμένες/on block εντολές ήταν υψηλό από τον Δεκέμβριο 2017. Με θετικό ταμείο 19,32% από την αρχή του έτους για την Intralot, που αποτελεί από τα hot χαρτιά του FTSEMidCap. Και σε όρους αποτίμησης, στα 761 εκατ , με βλέψεις- υπό προϋποθέσεις- ακόμη και για είσοδο στον FTSE25, σε κάποια από τις προσεχείς αναδιαρθρώσεις των δεικτών FTSE/Russell.

Η αγορά βλέπει πλέον και χρηματιστηριακά τον ΟΤΕ

Στο...willkommen της Deutsche Bank στον Κώστα Νεμπή αναφερόταν το fpress τελευταία. Ηταν (Τετάρτη 3 Ιουλίου )η πρώτη επίσημη ψήφος εμπιστοσύνης στον νέο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ- Telekom- με διπλή αναβάθμιση-τιμής στόχου στα 19,50 ευρώ και σύσταση "αγοράς". Τα καλωσορίσματα συνεχίστηκαν 2 μέρες αργότερα (Παρασκευή) με την NBG Securities. Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής της Εθνικής εκτίμησαν πως η μετοχή αποτελεί περίπτωση βαθύτατα υποτιμημένη/deep under value, είδαν περιθώρια overweight/υπεραπόδοσης και τιμήστόχο τα 20 ευρώ.

Για την NBG Sec ο ΟΤΕ έναντι ευρωπαϊκών ομίλων είναι σε διαπραγμάτευση με έκπτωση 21% σε όρους EV/EBITDA για φέτος, με μικρότερη δανειακά επιβάρυνση σε 0,4 φορές έναντι 2,2 φορές για τις ομοειδείς εταιρείες, ενώ προσφέρει ελκυστική συνολική απόδοση. Και μόλις προχθές ήταν η σειρά της JPMC να εστιάσει στον όμιλο. Ο επενδυτικός οίκος διακρίνει ελκυστικό σημείο εισόδου, προχωράει σε αναβάθμιση της σύστασης σε overweight (από neutral) αλλά μειώνοντας την τιμή-στόχο στα 17,30 από τα 17,70 ευρώ.

Προφανές πως, τα μεγάλα σπίτια βλέπουν στο πρόσωπο του 51χρονου προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου αυτόν που μπορεί να προσδώσει και επενδυτική/χρηματιστηριακή υπεραξία. Κάτι που δεν είχε δει η αγορά τα τελευταία 2 χρόνια. Στα 13,91 ευρώ- κλείσιμο στο υψηλό ημέρας- χθες, με νέα άνοδο 0,65% και συναλλαγές 357 χιλ τμχ. Στα 5,814 δισ η αποτίμηση- μετά το εβδομαδιαίο συν 2,83% και το θετικό "γύρισμα" σε 7,83% για το 2024.

Πειραιώς με ... αέρα αναβάθμισης

Την Δευτέρα η αναβάθμιση από την Moody's, την αμέσως επομένη η ανακοίνωση της έκδοσης senior preferred ομολόγου. Για 500 εκατ., η "έξοδος" με τον Χρήστο Μεγάλου να σημειώνει πως αντανακλά τη δέσμευση για πειθαρχία στα χρηματοοικονομικά μεγέθη. H έκδοση έχει ανατεθεί στην BNP Paribas σε συνεργασία με την BofA Securities, την Cοmmerzbank την HSBC και την IMI- Intesa San Paolo που θα τρέξουν από κοινού το βιβλίο προσφορών.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί πρόκειται να διοχετευτεί για σκοπούς χρηματοδότησης ή και αναχρηματοδότησης εν όλω ή εν μέρη επιλέξιμων πράσινων περιουσιακών στοιχείων καθώς και για την περαιτέρω ενίσχυση της βάσης MREL της Πειραιώς.Ο εκδότης αναμένει να βαθμολογηθεί με Baa3 κατά Moody’s.

Υψηλό δεκαετίας για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Οσο πλησιάζει η ώρα της δημόσιας πρότασης στην ΤΕΝΕΡΓ, τόσο θα ενισχύεται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Σε υψηλό 10ετίας plus, η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην χθεσινή συνεδρίαση. Με συναλλαγές 231 χιλ τμχ και άνοδο 2,14% στα 17,20 ευρώ, σε μία συνεδρίαση που της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής είχε οριακές απώλειες 0,05% στα 19,24 με συναλλαγές 333 χιλ τμχ.

Στα 20 ευρώ η τιμή της δημόσιας πρόταση- με τους όρους της διαδικασίας να προβλέπουν την απόκτηση αρχικά του 36,59% του μ.κ από τη Masdar, στη συνέχεια στο 67% για να ακολουθήσει η δ.π. Το τίμημα έχει οριστεί μεν στα 20 ευρώ, πλην όμως δύναται να αναπροσαρμοσθεί υπό προϋποθέσεις.Ομως μέχρι τότε, το rotation από τον ένα τίτλο στον άλλο θεωρείται η πιο λογική (και χαμηλού ρίσκου) κίνηση.

===============================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ