Το ευρώ επεκτείνει την πτώση έναντι του G-10 στην ταχύτερη ολίσθηση από τον Οκτώβριο

Οι πωλήσεις συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα καθώς η Fed ενισχύει το δολάριο Το EUR/USD θα σταθεροποιηθεί κοντά στο 1,05 τον Μάρτιο, αναφέρει η Credit Agricole

Το ευρώ επεκτείνει την πτώση έναντι του G-10 στην ταχύτερη ολίσθηση από τον Οκτώβριο

Το ευρώ υποχώρησε την Τρίτη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, στην ταχύτερη διολίσθησή του από τον Οκτώβριο, καθώς οι επενδυτές ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μια πιο γερακίσια Federal Reserve και ώθησαν το αμερικανικό δολάριο υψηλότερα.

Το κοινό νόμισμα υποχώρησε έως και 0,5% στο 1,0669 έναντι του δολαρίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιανουαρίου. Αποδυναμώθηκε ακόμη περισσότερο έναντι άλλων ομολόγων της G-10, συμπεριλαμβανομένων νομισμάτων χρηματοδότησης όπως το ιαπωνικό γιεν και το ελβετικό φράγκο.

«Η πτώση του ΕΥΡΏ από τη χάρη ήταν πράγματι επιθετική», δήλωσε ο Βαλεντίν Μαρίνοφ, στρατηγικός αναλυτής στην Credit Agricole στο Λονδίνο. «Το ευρώ ήταν το μεγαλύτερο long στο G10 FX και η υποαπόδοση έναντι του δολαρίου, του ελβετικού φράγκου καθώς και της στερλίνας και του γιεν αντικατοπτρίζει την εκτόνωση αυτών των long».

Οι επενδυτές αναθεώρησαν γρήγορα υψηλότερα την αναμενόμενη πορεία για το επιτόκιο αναφοράς της Fed από την Παρασκευή, μετά από μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε επίσης τα επιτόκια - συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης μισής μονάδας την περασμένη εβδομάδα, με περισσότερα να έρχονται - η επανεκτίμηση της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ κερδίζει στις αγορές συναλλάγματος.

Το ευρώ αναμένεται να σταθεροποιηθεί τον επόμενο μήνα γύρω στο 1,05 έναντι του δολαρίου, δήλωσε ο Μαρίνοφ.

Αυτό είναι το επίπεδο όπου οι κερδοσκοπικοί λογαριασμοί, οι οποίοι έχουν περικόψει τις θέσεις long σε ευρώ, λέγεται ότι έχουν αγοραστικό ενδιαφέρον, σύμφωνα με τους traders.

"Θα χρειαζόταν μια πιο επίμονη αδυναμία των δεδομένων της ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι ευρύτερες περιφερειακές διαφορές για να δικαιολογήσουν μια νέα πτωτική τάση στο ευρώ", δήλωσε ο Μαρίνοφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ