Bank of America: Μαζική φυγή επενδυτών από τη Wall Street - Γιατί «ξεφορτώνονται» τις μετοχές τους

Bank of America: Μαζική φυγή επενδυτών από τη Wall Street - Γιατί «ξεφορτώνονται» τις μετοχές τους

Την τρέχουσα εβδομάδα έως την Τετάρτη (21/12/2022) οι επενδυτές πούλησαν μετοχές συνολικής αξίας 41,9 δισ. δολαριών.

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο ρυθμός πώλησης μετοχών από τους επενδυτές στην Wall Street το επταήμερο μέχρι την Τετάρτη, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America, η οποία από μέρους της αποδίδει τη μαζική φυγή σε φορολογικούς λόγους.

Πιο Συγκεκριμένα, την εβδομάδα έως την Τετάρτη οι επενδυτές πούλησαν μετοχές συνολικής αξίας 41,9 δισ. δολαριών.

Τα μετοχικά κεφάλαια εταιρειών αξίας (equity value funds) είδαν την υψηλότερη εκροή κεφαλαίων που έχει καταγραφεί ιστορικά, στα 17,2 δισ. δολάρια, ενώ sell-off σημειώθηκε και στα μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια (passive equities) ύψους 27,8 δισ. δολαρίων.

Οι επενδυτές “ξεφορτώθηκαν” επίσης 59,5 δισ. δολάρια σε μετρητά, το υψηλότερο εβδομαδιαίο sell-off από τον Φεβρουάριο του 2022, και πούλησαν το μεγαλύτερο όγκο ομολόγων των τελευταίων εννέα εβδομάδων, τόσο σε τίτλους επενδυτικής βαθμίδας όσο και υψηλής απόδοσης.

Τα ομολογιακά κεφάλαια κατέγραψαν εκροές 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκαλώντας μια μικρή υποχώρηση του δείκτη “Bull & Bear” της BofA στο 3 από το 3,1 της περασμένης εβδομάδας – που ήταν το υψηλότερο επίπεδό του από τις 15 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ