Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman προειδοποιεί για μειώσεις αμοιβών, περικοπές θέσεων εργασίας

Οι περικοπές θέσεων εργασίας είναι επίσης στο τραπέζι καθώς η επιχείρηση γίνεται «πιο προσεκτική» Οι αποζημιώσεις θα μειωθούν από το «έκτακτο» 2021, λέει ο διευθύνων σύμβουλος

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman προειδοποιεί για μειώσεις αμοιβών, περικοπές θέσεων εργασίας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs Group Inc., David Solomon χτύπησε μια αρνητική νότα σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές και είπε ότι τα μικρότερα μπόνους και ακόμη και οι πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας δεν πρέπει να αποτελούν έκπληξη.

«Πρέπει να υποθέσετε ότι έχουμε μερικούς δύσκολους καιρούς μπροστά μας», δήλωσε ο Solomon σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television την Τρίτη. «Πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί με τους οικονομικούς σας πόρους, με το μέγεθος και το αποτύπωμα του οργανισμού».

Αυτό μπορεί να σημαίνει αυξημένη εστίαση στο κόστος και επιβράδυνση των προσλήψεων, την οποία έχει ήδη αναλάβει η τράπεζα. "Αυτό μπορεί επίσης να προέλθει από το κλάδεμα σε ορισμένες περιοχές", δήλωσε ο Solomon.

Οι επιχειρηματικοί τομείς της Goldman συνδέονται στενά με την οικονομία και η τράπεζα έχει προβλέψει επιβράδυνση της ανάπτυξης στο μέλλον. Αυτό θα σήμαινε ότι η εταιρεία θα πρέπει να λάβει κάποιες δύσκολες αποφάσεις, είπε ο Solomon, ειδικά επειδή μια ομαλή προσγείωση δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένη. Ο Solomon είπε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να δουν ύφεση το 2023, παρόλο που οι οικονομολόγοι της εταιρείας λένε ότι θα μπορούσε ακόμα να αποφύγει μια τέτοια ύφεση.

«Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη στους ανθρώπους, παρακολουθώντας την απόδοση της επιχείρησης φέτος, ότι το 2021 ήταν μια εξαιρετική χρονιά», δήλωσε ο 60χρονος διευθύνων σύμβουλος. «Το 2022 είναι μια διαφορετική χρονιά και έτσι φυσικά οι αποζημιώσεις θα είναι χαμηλότερες».

Ο γίγαντας της Wall Street αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης για να κρατήσει ένα καπάκι στις συνολικές δαπάνες, ανταμείβοντας παράλληλα τις κορυφαίες επιδόσεις του. Ο Solomon είπε ότι είναι έκπληκτος από το πόσο ανθεκτικός εξακολουθεί να είναι ο ανταγωνισμός για ταλέντα.

Η Goldman μειώνει το κόστος για να προστατεύσει τα κέρδη από μια ακριβότερη από την αναμενόμενη εισβολή στην καταναλωτική τραπεζική, καθώς και από την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, η οποία επηρεάζει τη σύναψη συμφωνιών.

"Πρέπει να περιμένετε ότι τα επίπεδα δραστηριότητας θα είναι λίγο πιο περιορισμένα σε ένα πιο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον", δήλωσε ο Solomon.

Σε δηλώσεις του στο συνέδριο νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Solomon, τώρα στο πέμπτο έτος του ως Διευθύνων Σύμβουλος, είπε ότι η δραστηριότητα στις κεφαλαιαγορές δεν είχε ακόμη ανακάμψει με τον τρόπο που ήλπιζε η εταιρεία. Τα έσοδα επενδυτικής τραπεζικής της Goldman μειώθηκαν κατά 45% τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους.

Αφού ανακοίνωσε μια στροφή στις δραστηριότητες λιανικής τον Οκτώβριο και μείωσε τις φιλοδοξίες του, ο Solomon είπε ότι τώρα επικεντρώνεται στην επίτευξη κλίμακας και κερδοφορίας για τη νέα εξορθολογισμένη επιχειρηματική γραμμή που ονομάζεται Platform Solutions. Αυτή η μονάδα περιλαμβάνει την εκκολαπτόμενη επιχείρηση πιστωτικών καρτών της εταιρείας με έδρα τη Νέα Υόρκη, καθώς και τη λειτουργία δανεισμού δόσεων GreenSky.

"Θα πληρώσουμε τους ανθρώπους με βάση τη συνολική απόδοση της εταιρείας", δήλωσε ο Solomon. «Και ειδικά για τους ανώτερους ανθρώπους μας, λαμβάνουμε υπόψη τη συνολική απόδοση της εταιρείας καθώς περνάμε από τη διαδικασία αποζημίωσής μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ