Γ. Οικονόμου: «Παράθυρο» νέων μέτρων στήριξης των πολιτών κατά της ακρίβειας

Γ. Οικονόμου: «Παράθυρο» νέων μέτρων στήριξης των πολιτών κατά της ακρίβειας

Υπό ποια προϋπόθεση θα υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης των πολιτών, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο -  «Δεν θα αφήσουμε καμία πράξη της Τουρκίας αναπάντητη»

«Παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης στους πολίτες υπό την προϋπόθεση της διατήρησης της δημοσιονομικής σταθερότητας, άνοιξε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Όλα εξετάζονται, όλα αξιολογούνται. Η προσπάθεια αντιμετώπισης της εισαγόμενης ακρίβειας είναι καθημερινή και δυναμική, έχουμε το πακέτο μέτρων που ανακοινώσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, και η πολιτική μας έχει φτιάξει αναχώματα απέναντι στην επίθεση της ακρίβειας (μείωση φορών, αύξηση επιδομάτων, ρεύμα, μείωση εισφοράς αλληλεγγύης)».

«Κάθε δυνατότητα που υπάρχει την επιστρέφουμε ως κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες, με μια παράμετρο: δεν διακινδυνεύουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας» παρατήρησε.

«Ο κόσμος περνάει δύσκολα, δοκιμάζεται από μια κρίση μετά από μια 10ετια μνημονίων και την πανδημία, με μια κρίση που ενέσκηψε πάνω μας. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί. Ό,τι δυνατότητες έχουμε δημοσιονομικά θα τις εξαντλήσουμε» διαβεβαίωσε.

«Αν δεν είχαμε πετύχει όσα πέτυχε ο Μητσοτάκης, με επενδύσεις, με ανάπτυξη, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν θα αφήσουμε καμία πράξη της Τουρκίας αναπάντητη»

«Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα» ήταν εξάλλου το μήνυμα Γιάννη Οικονόμου, με αφορμή το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων. Σημείωσε ότι οι Τούρκοι προσπαθούν, είτε με μυθεύματα, είτε με παράνομες και έκνομες ενέργειες όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο, να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να κτίσουν πάνω σε αυτά το επόμενο βήμα των διεκδικήσεων.

«Είμαστε σε εγρήγορση, ψύχραιμα, αποφασιστικά να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκληση. Όσοι ηγέτες έχουν αλαζονεία, ασπάζονται τον αναθεωρητισμό ονειρεύονται στρατιωτικές νίκες, θερίζουν θύελλες όπως βλέπουμε και στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία» επισήμανε.

«Η κυβέρνηση δεν παρασύρεται από τη ρητορική και την τακτική της Τουρκίας, αλλά δεν πρόκειται να αφήσει κανένα λόγο και καμία πράξη της τουρκικής πλευράς αναπάντητη» διεμήνυσε ο κ. Οικονόμου, αναφερόμενος στην προκλητική συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν στην Πράγα, αλλά και την απάντηση του πρωθυπουργού. «Αυτό γίνεται συστηματικά από το 2020, η Τουρκία έχει κλιμακώσει στην όξυνση με υβριδικού τύπου απειλές, στον Έβρο ή με το μεταναστευτικό με τους τραγικούς θανάτους την περασμένη εβδομάδα» τόνισε.

Ερωτηθείς για το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής της Κυριακής που αναφέρει ότι έχουν σχηματιστεί δυο δικογραφίες από το λιμενικό εις βάρος δουλεμπόρων, ο ένας εκ των οποίων είναι αξιωματικός της τούρκικης ακτοφυλακής, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι όλα τα στοιχεία του ρεπορτάζ θα αξιοποιηθούν από τις αρχές.

«Είμαστε πιο ισχυροί σε σχέση με αυτούς που μας προκαλούν (…) Φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορα επιδεικνύοντας ταυτόχρονα τον απαιτούμενο ανθρωπισμό» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι γίνονται πιόνια των διακινητών, με τις πλάτες της Τουρκίας τις περισσότερες φορές».

Ορισμένοι στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου, υιοθέτησαν τα περί push backs - ακόμα και ευρωβουλευτές μας. «Οι λιμενικοί μας φυλάνε τα σύνορά μας, αλλά και σώζουν ζωές» επισήμανε. O φράκτης του Έβρου θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του ποταμού, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ