Αναταραχή από τα μηνύματα Τραμπ για νέους δασμούς

Αναταραχή από τα μηνύματα Τραμπ για νέους δασμούς

Οι έντονες πιέσεις στο χρηματιστήριο της Σαγκάης είναι η πρώτη αντίδραση στα μηνύματα του Αμερικανού προέδρου για επιβολή νέων δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε με αναρτήσεις του στο Twitter την επιβολή δασμών 25% στις εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα, λίγες μόλις ημέρες μετά την έναρξη του νέου γύρου συνομιλιών μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων στην Ουάσιγκτον με θέμα τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Το χρηματιστήριο της Σαγκάης βρίσκεται στο "κόκκινο" με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί ως και κατά 5,3%. Πτώση 3,6% σημείωνε νωρίτερα και το χρηματιστήριο του Χονγκ-Κονγκ.

Πηγές της κινεζικής κυβέρνησης που δεν κατονομάζονται δήλωσαν στο CNBC πως το Πεκίνο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ακυρώσει τη συνάντηση, η οποία μάλιστα επρόκειτο να οδηγήσει σε μία σύνοδο κορυφής για την επισφράγιση μίας τελικής συμφωνίας.

Τα μηνύματα Τραμπ προκάλεσαν έκπληξη καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο πως οι διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούντσιν είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για συμφωνία λέγοντας πως οι συνομιλίες ήταν παραγωγικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ