Εκτός συζητήσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το ΔΝΤ

Εκτός συζητήσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το ΔΝΤ
To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις με εκπροσώπους μεγάλων funds, ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Αυτό επισήμανε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις , διαψεύδοντας πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον απέφυγε να αναφερθεί σε ο,τιδήποτε αφορούσε την Ελλάδα, επικαλούμενος τις επικειμένες εκλογές. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, "θα σεβαστούμε την πολιτική διαδικασία στην Ελλάδα". Συμπλήρωσε ότι, μετά τις εκλογές, το ΔΝΤ προτίθεται να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Για μία ακόμη φορά, απέφυγε να απαντήσει για το πότε θα αποφασίσει το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα.

Υπενθύμισε, πάντως, πως η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει προσφάτως δηλώσει πως το θέμα του χρέους έχει «δύο πόδια». «Το ένα πόδι σχετίζεται με την εις βάθος μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και το δεύτερο πόδι σχετίζεται με την επαρκή χρηματοδότηση του προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ