Οι ξένοι οίκοι εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει λύση νωρίτερα από τον Ιούνιο

Οι ξένοι οίκοι εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει λύση νωρίτερα από τον Ιούνιο
Επέκταση των συζητήσεων και πιθανή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ σε μεταγενέστερο διάστημα «βλέπουν» οι ξένοι οίκοι λόγω και της μέχρι τώρα ατελέσφορης διαδικασίας κατά τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμηλόγω και των υποχρεώσεων ύψους 2,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, αλλά και τη μετακύλιση εντόκων γραμματίων 9 δισ. ευρώ.

Ο οίκος εκτιμά ότι τελικά θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. και η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, αλλά την ίδια στιγμή τα ρίσκα έχουν αυξηθεί και για τις υπόλοιπες οικονομίες της περιφέρειας της Ευρωζώνης, καθώς και για ένα πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα.

Πάντως, σημειώνεται πως ένα πιστωτικό γεγονός δεν συνεπάγεται και ότι η χώρα θα εγκαταλείψει το ευρώ.

Επίσης, η Citi θεωρεί πως επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα έχει πολύ μικρές πιθανότητες και εκτιμά ότι αυτή θα επιτευχθεί μεταγενέστερα, πλησιάζοντας προς το τέλος Ιουνίου. Ακόμα, θεωρεί ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης.

Η Deutsche Bank σημειώνει πως ο κίνδυνος ατυχήματος στην ελληνική υπόθεση αυξάνεται συνεχώς, αλλά τα σημάδια μετάδοσης της κρίσης είναι περιορισμένα όσο δεν υπάρχουν εκροές κεφαλαίων από άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Η κρισιμότητα της εβδομάδας για την Ελλάδα είναι μεγάλη, καθώς χρειάζεται να παρουσιάσει το σχέδιο μεταρρυθμίσεων στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν σχολίαζε πρόσφατα ότι μια συμφωνία στις 24 Απριλίου φαίνεται απίθανη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ