Σεισμός στην Τουρκία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει πάνω από 1.500 γιατρούς και διασώστες

Σεισμός στην Τουρκία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει πάνω από 1.500 γιατρούς και διασώστες

Όσον αφορά τη Συρία, η Δαμασκός ζήτησε την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ το πρωί της Τετάρτης

Μεγαλώνει το κύμα βοήθειας κάθε ώρα που περνά αφότου χτύπησε ο ισχυρότατος σεισμός στην Τουρκία τα ξημερώματα της 7ης Φεβρουαρίου. Πάνω από 1.500 διασώστες και γιατρούς στέλνει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Περίπου 60 ώρες από τότε έγινε ο σεισμός στην Τουρκία η χώρα ζήτησε την Τετάρτη (08.02.2023) επιπλέον βοήθεια μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή τη φορά σε είδη βοήθειας εκτάκτου ανάγκης: Σκηνές, κουβέρτες και σόμπες.

Σεισμός σε Τουρκία, Συρία: Τραγικός απολογισμός - Πάνω από 11.200 οι νεκροί

Η συνολική βοήθεια της ΕΕ προς τις πληγείσες από τον φονικό σεισμό περιοχές της Τουρκίας ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 1.500 διασώστες και γιατρούς, καθώς και σε 100 εκπαιδευμένους σκύλους, δήλωσε ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς.

Η βοήθεια αυτή προέρχεται από 20 χώρες της ΕΕ και τρεις χώρες που συμμετέχουν στο Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.

Όσον αφορά τη Συρία, η Δαμασκός ζήτησε την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ το πρωί της Τετάρτης (08.02.2023). Όπως εξήγησε ο Επίτροπος Λέναρτσιτς, το αίτημα βοήθειας από τη Συρία περιέχει ένα μακρύ κατάλογο: βοήθεια ή υπηρεσίες αναζήτησης και διάσωσης, ιατρικά είδη και ιατρικό εξοπλισμό, τρόφιμα και πολλά ακόμα είδη βοήθειας έκτακτης ανάγκης.

«Ενθαρρύνουμε τα κράτη – μέλη και τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στο Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, να ανταποκριθούν ευνοϊκά σε αυτό το αίτημα», τόνισε ο Λέναρτσιτς και πρόσθεσε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι η βοήθεια θα φτάσει στα άτομα που τη χρειάζονται. «Αυτό είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ