Ζελένσκι: «Τελικά πολεμάμε και για τα συμφέροντα της Γερμανίας»

Ζελένσκι: «Τελικά πολεμάμε και για τα συμφέροντα της Γερμανίας»

Έπαινοι για τη στάση του γερμανικού λαού, αλλά και «σπόντες» για τον Όλαφ Σολτς, από τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

«Τελικά, πολεμάμε και για τα συμφέροντα της Γερμανίας», δήλωσε Βολόντιμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF.

«Πάντα βαθμολογούσα τη Γερμανία πολύ θετικά, επειδή ένοιωθα την υποστήριξη της κοινωνίας από την αρχή. Από την αρχή αυτής της παράνομης κατοχής. Ουσιαστικά, η κοινωνία μας έχει υποστηρίξει ομόφωνα», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, επαινώντας τη στάση της κυβέρνησης και του γερμανικού λαού.

«Αιχμές» για Σολτς: «Χτυπούσαμε για καιρό τις γερμανικές πόρτες και τα παράθυρα μέχρι να ακουστούμε»

Μιλώντας για τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, δήλωσε πεπεισμένος ότι «έχει καλή και τώρα ακόμη καλύτερη γνώση του θέματος από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του».

Ο Όλαφ Σολτς «ήταν ειδικός στα οικονομικά, στα τραπεζικά θέματα, στην πολιτική. Ένας πόλεμος όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Στο τέλος ο καγκελάριος διαπίστωσε ότι ο ρώσος πρόεδρος άλλα λέει και άλλα κάνει, ότι δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί και ότι η Ουκρανία έχει απόλυτο δίκιο. Χτυπούσαμε για καιρό τις γερμανικές πόρτες και τα παράθυρα μέχρι να ακουστούμε», πρόσθεσε ο κ. Ζελένσκι, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι η σχέση του με τον κ. Σολτς έχει αλλάξει αμοιβαία και ότι θα ήθελε να συνεχιστεί αυτή η θετική τάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ