Έλον Μασκ ο ειρηνοποιός - Θετικά βλέπει το Κρεμλίνο το σχέδιο του για το τέλος του πολέμου

Έλον Μασκ ο ειρηνοποιός - Θετικά βλέπει το Κρεμλίνο το σχέδιο του για το τέλος του πολέμου

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Πεσκόφ, εγκωμιάζει τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου 

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ένα πρόσωπο όπως ο Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, αναζητά τρόπους για την ειρηνική επίλυση της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία, καθώς σε αντίθεση με πολλούς επαγγελματίες διπλωμάτες, ο ίδιος «εξακολουθεί να προσπαθεί να αναζητήσει τρόπους για την επίτευξη της ειρήνης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Στην πραγματικότητα, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ένας άνθρωπος όπως ο Έλον Μασκ αναζητά μια ειρηνική διέξοδο στην κατάσταση», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Τρίτη, προσθέτοντας ότι η Ρωσία από την αρχή «ήθελε να ικανοποιηθούν οι όροι της μέσω διαπραγματεύσεων».

Σε αντίθεση με πολλούς επαγγελματίες διπλωμάτες, ο Έλον Μασκ «εξακολουθεί να προσπαθεί να αναζητήσει τρόπους για την επίτευξη ειρήνης», ενώ η επίτευξη ειρήνης χωρίς την εκπλήρωση των όρων της Ρωσίας είναι αδύνατη, σημείωσε ο Πεσκόφ.

«Πολλές ιδέες χρήζουν προσοχής εκεί. Όσον αφορά τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, οι κάτοικοι έχουν ήδη εκφράσει τη γνώμη τους. Και δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα άλλο εδώ... Αλλά, επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, το ίδιο το γεγονός είναι πολύ θετικό», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι «οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να σκεφτούν λογικά τι μπορεί να γίνει για να κινηθούμε προς μια ειρηνική κατεύθυνση». Ταυτόχρονα, αυτοί οι προβληματισμοί «προσκρούουν σε τέτοιες αποφάσεις» όπως αυτή του προέδρου της Ουκρανίας Βλαντίμιρ Ζελένσκι για την αδυναμία συνέχισης οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν , σημείωσε.

«Φυσικά, παρατηρήσαμε ότι αυτή η πρωτοβουλία του Μασκ κρατούσε πολλούς χρήστες ενεργούς στην Ευρώπη, στην Ουκρανία, στην Πολωνία και στις δημοκρατίες της Βαλτικής. Πρώτα απ' όλα, κράτησε ξύπνια τα bots που έλαβαν τόσο ενεργό μέρος στην ψηφοφορία», συμπλήρωσε ο Πεσκόφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ