Μπορέλ: Ο Nord Stream 2 εξαρτάται από τη συμπεριφορά της Ρωσίας προς την Ουκρανία

Μπορέλ: Ο Nord Stream 2 εξαρτάται από τη συμπεριφορά της Ρωσίας προς την Ουκρανία

Εάν η Ρωσία αποκλιμακώσει, η απόφαση για το άνοιγμα του αγωγού μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας θα βρίσκεται στα χέρια των γερμανικών και ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών, δήλωσε ο Μπορέλ

Η εξέλιξη του αγωγού Nord Stream 2 συνδέεται με οποιαδήποτε πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία για την Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, συμπαραστεκόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Σίγουρα, η λειτουργία αυτής της υποδομής θα εξαρτηθεί επίσης από την εξέλιξη των γεγονότων στην Ουκρανία και τη στάση της Ρωσίας", είπε σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μπρεστ.

"Δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι σκεφτόμαστε από τη μια πλευρά να επιβάλλουμε κυρώσεις (στη Ρωσία), για κάθε ενδεχόμενο - και από την άλλη να ανοίξουμε υποδομές. Σίγουρα συνδέεται με τη στρατιωτική κατάσταση στην Ουκρανία, είναι προφανές".
Ωστόσο, εάν η Ρωσία αποκλιμακώσει, η απόφαση για το άνοιγμα του αγωγού μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας θα βρίσκεται στα χέρια των γερμανικών και ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών, πρόσθεσε ο Μπορέλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ