Ταραχή στις ΗΠΑ μετά την αθώωση 18χρονου πιστολέρο

Ταραχή στις ΗΠΑ μετά την αθώωση 18χρονου πιστολέρο

Η αθώωση 18χρονου που είχε ανοίξει πυρ κατά διαδηλωτών τον περασμένο Αύγουστο προκάλεσε αίσθηση και ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο

Ο Ριτενχάους κατηγορείτο για τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός ακόμα στη διάρκεια αντιρατσιστικής διαδήλωσης στην Κενόσα του Γουισκόνσιν το 2020.

Η αθώωση του 18χρονου Ριτενχάους με το επιχείρημα της αυτοάμυνας σχολιάστηκε και από τον Αμερικανό Πρόεδρο. Ο Τζο Μπάιντεν απάντησε σε σχετική ερώτηση πως το σύστημα των ενόρκων λειτουργεί, ωστόσο αργότερα σε γραπτή του δήλωση αναφέρει πως «αν και η ετυμηγορία στην Κενόσα προκαλεί ανησυχία και θυμό σε πολλούς Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, πρέπει να αναγνωρίσουμε πως οι ένορκοι μίλησαν».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ριτενχάους άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών στις 25 Αυγούστου 2020 στην Κενόσα. Μετά τη σύλληψή του ομολόγησε πως είχε σκοτώσει τους Τζοζεφ Ροσενμπαουμ και Αντονι Χάμπερ, ενώ είχε τραυματίσει τον Γκέιτζ Γκροσκρόιτς, επικαλέστηκε ωστόσο πως το έπραξε σε κατάσταη αυτοάμυνας.

Η δίκη του Ριτενχάους ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου με τον νεαρό να αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ωστόσο το σώμα των ενόρκων -που αποτελείτο μόνο από λευκούς- τον απάλλαξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ