Γερμανία: Φαβορί οι Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανία: Φαβορί οι Σοσιαλδημοκράτες

Μία εβδομάδα πριν τις κάλπες στη Γερμανία οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να καταγράφουν σημαντικό προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών έναντι των Χριστιανοδημοκρατών

Οι προσδοκίες των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων CDU και CSU για αλλαγή τάσης στις δημοσκοπήσεις, ενόψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής, δεν ικανοποιούνται. Σε τρεις έρευνες που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή και την Πέμπτη επιβεβαιώνεται το προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών που καταγράφεται εδώ και εβδομάδες. Συγκεκριμένα το ποσοστό του SPD κυμαίνεται μεταξύ 25% και 26% και των δύο χριστιανικών κομμάτων μεταξύ 20% και 22%. Σε ό,τι αφορά τα άλλα κόμματα που έχουν πιθανότητες να εισέλθουν στη βουλή - οι Πράσινοι συγκεντρώνουν 15-17%, οι Φιλελεύθεροι 11%, το εθνικιστικό AfD 11-12% και το κόμμα Η Αριστερά 6%.

Μεγάλη είναι η διαφορά αναφορικά με τον ποιον υποψήφιο θα προτιμούσαν οι ερωτηθέντες στο αξίωμα του καγκελαρίου. Το 40-48% θα ήθελε τον σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς, το 19-22% τον χριστιανοδημοκράτη Άρμιν Λάσετ και το 13-15% την υποψήφια των Πρασίνων Ανναλένα Μπέρμποκ. Ο κ. Σολτς είναι πιο δημοφιλής σε σχέση με τους συνυποψηφίους του για το αξίωμα του καγκελαρίου. Σε δημοσκόπηση του δεύτερου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης ZDF, στην οποία αξιολογείται τόσο η συμπάθεια για πολιτικούς όσο και οι επιδόσεις τους, ο Όλαφ Σολτς είναι μετά την Άνγκελα Μέρκελ, ο δεύτερος πιο δημοφιλής πολιτικός της Γερμανίας ενώ ο Άρμιν Λάσετ καταλαμβάνει την 10η και τελευταία θέση.

Πηγή: DW.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ